33ο Παγκύπριο Συνέδριο Διεθνους Συνδέσμου Αστυνομικών

ΕΛΛΑΣ
Τηλ.:  +30 210 5227330 & +30 210 5226295
Fax. :  +30 210 5248 397
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα     14     Νοεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2016 στη Λεμεσό Κύπρου το 33ο Παγκύπριο Ετήσιο Συνέδριο του Εθνικού Τμήματος Κύπρου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Παγκόσμιο Συμβούλιο και από τα Εθνικά Τμήματα Ελλάδας, Ισραήλ, Ρουμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Νορβηγίας και Μολδαβίας.
Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα εκπροσωπήθηκε από τον Ταμία ΠΑΠΑ Βασίλειο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης Ημαθίας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ Γεώργιο.
Επίσης, μετά από πρόσκληση του Τοπικού Τμήματος Λεμεσού, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Αρκαδίας Κασίμος Σωτήριος, ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Μεσσηνίας Ζαφειρόπουλος Ιωάννης και η Ταμίας της Τ.Δ. Χαλκιδικής Γιαννακοπούλου Θωμαή.
Την 27-10-2016 μέλη του Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος Λεμεσού υποδέχθηκαν την Ελληνική αποστολή στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και τους μετέφεραν στο ξενοδοχείο που διέμεναν.

Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε, τους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος Κύπρου και π. Παγκόσμιος Πρόεδρος κ. ΟΔΥΣΣΕΩΣ Μιχαήλ και ο Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Λεμεσού κ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ Κυριάκος.
Στην τελετή έναρξης του Συνεδρίου απευθύνθηκαν χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιτροπής Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων και Παγκόσμια Αντιπρόεδρο κα Gal SHARON και από τους εκπροσώπους των Εθνικών Τμημάτων όλων των χωρών.

Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. ΠΑΠΑΣ Βασίλειος, μετέφερε τον αδερφικό χαιρετισμό του Προέδρου και όλων των μελών του Δ.Σ., επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των Εθνικών Τμημάτων Ελλάδος και Κύπρου και τονίζοντας ότι η σχέση αυτή είναι πραγματική και όχι συμβολική, μέσα από την οποία προάγονται οι αρχές του «servo per amikeco» και ενισχύεται η αλληλεγγύη και η συνεργασία σε όλους τους τομείς, ευχόμενος παράλληλα για την επιτυχία των εργασιών του Συνεδρίου.
Στα πλαίσια του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου, στην οποία υπάρχει η γνωστή εικόνα της Παναγίας της Ελεούσας, που παρουσιάζει την Παναγία βρεφοκρατούσα από τη δεξιά πλευρά και κατά την παράδοση φέρεται να είναι αγιογραφημένη από τον Ευαγγελιστή Λουκά και επίσκεψη στο Μνημείο και τον Τάφο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου Γ΄, του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσης διεξήχθη τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με τη συμμετοχή ομάδων από την Αστυνομία περιοχών Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και την Πυροσβεστική Λεμεσού. Τους αγώνες διαιτήτευσε με επιτυχία ο Ταμίας του Εθνικού Τμήματος ΠΑΠΑΣ Βασίλειος, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του.
Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα Λεμεσού, στο οποίο συμμετείχαν Αστυνομικές και Τοπικές Αρχές, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ του Ελληνικού και Κυπριακού Τμήματος, χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής σε όλα τα μέλη της Ελληνικής αποστολής, ενώ επιπλέον δόθηκαν στο Κυπριακό Τμήμα αναμνηστικά δώρα από τις Τοπικές Διοικήσεις Ημαθίας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Χαλκιδικής.
Το Εθνικό Τμήμα αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια το Κυπριακό Τμήμα και το Τοπικό Τμήμα Λεμεσού για την πρόσκληση, την άψογη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην Ελληνική αντιπροσωπεία.

SERVO PER AMIKECO
    Για το Διοικητικό Συμβούλιο