4ο Ελληνο-ρώσικο Κοινωνικό forum

Αθήνα 2-11-2016

4ο ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ FORUM
ΑΘΗΝΑ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εργασίες του 4ου Ελληνορωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με την παρουσία τόσο  του  Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκου Κοτζιά, όσο  και του Ρώσου ομολόγου  του κ. Σεργκέι Λαβρώφ.

Τις εργασίες παρακολούθησαν Υπουργοί, μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων,  εκπρόσωποι  επιχειρηματιών και κοινωνικών φορέων. Το Ελληνικό Τμήμα/ ΙΡΑ εκπροσώπησαν μετά από πρόσκληση για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης και ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης.
Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Λαβρώφ, επεσήμανε τους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και αναφέρθηκε στην Ελληνορωσική φιλία, τα φλέγοντα ζητήματα του διεθνούς γίγνεσθαι και εν γένει στη σύγχρονη εξωτερική πολιτική της Ρωσίας.
Εισηγητές ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες από τις δύο χώρες, όπου ανέπτυξαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την παραδοσιακή συνεργασία των  χωρών μας, τη γεωπολιτική στρατηγική και τη σύμπνοια των ομόδοξων και ομόθρησκων λαών μας.

SERVO PER AMIKECO

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ