Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Τ. κ. Καραπατάκη Ιωάννη στην Αδελφοποίηση Τ.Δ.Μαγνησίας -Βράνιε Σερβίας

Σεπ 13, 2016

Χαιρετισμός Προέδρου του Ελληνικού Τμήματος κ. Καραπατάκη Ιωάννη
κατά την τελετή Αδελφοποίησης ΤΔ Μαγνησίας και VRANJE ΣΕΡΒΙΑΣ

Αιδεσιμότατε πατέρα Αθανάσιε,
Κύριε Δήμαρχε,
Κύριε Ταξίαρχε,
Κ. Πρόεδρε και αγαπητοί φίλοι της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ VRANJE ΣΕΡΒΙΑΣ
Κ. Πρόεδρε και αγαπητοί συνάδελφοι της ΤΔ Μαγνησίας
Φίλες και φίλοι ,
Σας καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά στο φιλόξενο Βόλο.
Εκπροσωπώντας το ΔΣ του ΕΤ σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και σας μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό όλων των μελών του.

Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την πρωτοβουλία αυτή και την όμορφη εκδήλωση αδελφοποίησης που πραγματοποιείται σήμερα.
Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου επισφραγίζεται και τυπικά η πράξη αδελφοποίησης μεταξύ των δύο δραστήριων τοπικών σας διοικήσεων και επιβεβαιώνονται οι ισχυροί δεσμοί φιλίας του Ελληνικού Τμήματος με το αντίστοιχο Σερβικό Τμήμα/ΙΡΑ.
Με την πράξη αυτή ήθελα να τονίσω ότι ανοίγεται μια νέα εποχή και για τα δύο μέρη και είμαι πεπεισμένος ότι η αδελφοποίηση θα συμβάλει στην ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων μεταξύ σας, στην ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών, στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και συνεργασίας, εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.
Χαράζετε ένα νέο ξεκίνημα και από τις δύο πλευρές προάγοντας τις αρχές του SERVO PER AMIKECO και της αδελφοσύνης μεταξύ των μελών μας.
Στόχος μας η ενότητα, η ευημερία, η σύσφιξη των διμερών σχέσεων και η συνεργασία σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς τομείς.
   Σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν την όλο και αυξανόμενη εγκληματικότητα και βία.

Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει και οι ανάγκες μεταβάλλονται και διευρύνονται συνεχώς, το να είσαι και να νιώθεις ασφαλής είναι βασικό κοινωνικό αγαθό.
Είναι σημαντικό για μας στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και ολόκληρη η Ευρώπη, να δημιουργούμε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με συναδέλφους άλλων χωρών.
Φίλες και φίλοι, η αδελφοποίηση αυτή με τη σημερινή γιορτή είναι μια εκδήλωση αμφικτιονικού συμβολισμού και αποτελεί εξαιρετική τιμή για την Τοπική σας Διοίκηση, η παρουσία εκλεκτών Σέρβων και Ελλήνων επισήμων, μελών των Διοικητικών σας Συμβουλίων και όλων εσάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας  προσδίδουν ιδιαίτερη λαμπρότητα.
Η παρουσία τόσο του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου κ. Νασίκα και του Ταξίαρχου της Δ.Α. Μαγνησίας κ. Ιωάννου Τόλιου αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση του έργου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και αντανακλά στα μέλη της ΙΡΑ.

Γίνεται δε από όλους μας δεκτή με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης και ευγνωμοσύνης γιατί ενδυναμώνει τις σχέσεις μας με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία και σας ευχαριστώ θερμά.
Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια και όλους εσάς που με την παρουσία σας στηρίζετε την ιδέα της αδελφοποίησης.
Σας  ευχαριστώ
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ Γιάννης