ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αθήνα 1 Μαρτίου 2016

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντιπροσωπεία του
Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ

΄΄ Οικοδομείτε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ της κοινωνίας και των αστυνομικών΄΄, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την 1-3-2016 με αντιπροσωπεία του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ, στο Προεδρικό Μέγαρο.
    Στη συνάντηση συμμετείχαν:
ο Πρόεδρος του ΕΤ, Ιωάννης Καραπατάκης,
ο Α΄Αντιπρόεδρος, Νικόλαος Μαρούντας,
ο Β΄Αντιπρόεδρος, Βλάσης Βαλατσός,
ο Ταμίας, Βασίλης Παπάς και
ο Πρόεδρος του ΤΕΑΕΤΔΕΑΠΛ, Ιωάννης Τσαγανός.

Ισχυροποιώντας την κοινωνική αποδοχή και το έργο του Ελληνικού Τμήματος, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Καραπατάκης, ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις σημαντικές δραστηριότητες αλληλεγγύης των εθελοντών αστυνομικών μελών της ΔΕΑ  και αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά τόσο του ΕΤ και του ΤΕΑΕΤΔΕΑΠΛ όσο και των Τοπικών Διοικήσεων όπως πρόσφατα της ΤΔ Τρικάλων και παλαιότερα των ΤΔ Ηλείας, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καρδίτσας, Ξάνθης κ.α.
      Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα ο Πρόεδρος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έργο μας χαρακτηρίζοντας ως ΄΄ υπόδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης το Προεδρείο και τα μέλη της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών΄΄.
     Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες, προσθέτοντας επίσης ότι, ΄΄ ο λαός μας ξέρει να ενώνεται και να αγωνίζεται στα δύσκολα΄΄.
     Στον Πρόεδρο επιδώσαμε αναμνηστική πλακέτα, μετάλλιο των 50 χρόνων του ΕΤ, ημερολόγιο και περιοδικό του ΕΤ. Τον προσκαλέσαμε εκ μέρους του ΔΣ στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο ΙΡΑ στην Αρχαία Ολυμπία και του επιδώσαμε το πρόγραμμα και υλικό του Συμποσίου.
     Ο Πρόεδρος εκφράζοντας την ικανοποίησή του, μας συνεχάρη για το πλούσιο έργο των εθελοντών αστυνομικών και μας ευχαρίστησε για την ενημέρωση.
    Τέλος, ως έλληνες αστυνομικοί ευχαριστήσαμε τον Πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές του στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων.

SERVO PER AMIKECO

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ