ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ιουλ 31, 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Αριθ.Πρωτ:4/4/3

                                                                               Αθήνα   6  Απριλίου  2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ


                 Φίλες και φίλοι,

 Σας ενημερώνουμε ότι, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων Ομαδική Πανελλήνια έκθεση εικαστικών τεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο " ΜΕΛΙΝΑ" οδός Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης Θησείο-Αθήνα ( Στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός) από 11 έως 18 Σεπτεμβρίου 2015 με τίτλο "Αστυνομία και Εθελοντισμός στη Σύγχρονη Εποχή".
Στην εποχή μας σήμερα, αναζητούμε εναγωνίως τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και την αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνικής θέσης των εργαζομένων.
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών ως πρωτοπόρος και η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθελοντών αστυνομικών, εξασφαλίζει το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους τους αστυνομικούς έν ενεργεία ή εν αποστρατεία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διάκριση βαθμού, γλώσσας, φύλου, χρώματος και θρησκείας. Σήμερα θέλουμε να αναφερθούμε σ’ ένα τρίπτυχο το οποίο δείχνει τις ευαισθησίες των αστυνομικών, το κοινωνικό τους πρόσωπο και τη δημιουργική τους συνύπαρξη με άλλους εργαζομένους.
     Είναι το τρίπτυχο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.
Θεωρούμε ότι η Ένωσή μας ως κοινωνικοπολιτιστικός θεσμός ξεχωρίζει για τις δραστηριότητές  της.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι μια κυψέλη αρμονικής συνεργασίας αιρετών εκπροσώπων που δίνει καθημερινά έναν ανιδιοτελή αγώνα, σμιλεύοντας ένα ανθρώπινο στίγμα στην αντιφατική, αδιάφορη και άχρωμη εποχή μας.
    Στο κέντρο όλης αυτής της προσπάθειας βρίσκεται το Παγκόσμιο σύνθημά μας  ΄΄SERVO PER AMIKECO΄΄ δηλ. Εξυπηρέτηση δια της Φιλίας.
Ο Πολιτισμός λοιπόν, η συνεργασία και ο εθελοντισμός είναι το ψηφιδωτό του μέλλοντός μας, ώστε να μπορούμε να το ατενίζουμε με αισιοδοξία.
   Είμαστε σίγουροι ότι το εγχείρημα αυτό ξεπερνάει τα σύνορα αφού θα συμμετέχουν και αστυνομικοί άλλων χωρών και προβάλει τη χώρα μας διεθνώς. Η έκθεση αυτή είναι ένα συλλογικό πολιτιστικό επίτευγμα, απαύγασμα κυρίως της εθελοντικής προσπάθειας πολλών αστυνομικών που χωρίς να παραμελούν το δύσκολο έργο που είναι επιφορτισμένοι να επιτελούν, αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά εκφράζοντας τα συναισθήματά τους.
    Σκοπός της έκθεσης είναι η επιβράβευση του έργου των καλλιτεχνών αστυνομικών, η καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων, η ανάπτυξη δημιουργικού διαλόγου με τους πολίτες και η καταγραφή των επιτευγμάτων των δημιουργών.
 Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην «Προστασία Περιβάλλοντος και την Κλιματική Αλλαγή» αλλά και στην εθελοντική προσφορά των μελών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.  Είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνοτροπίες και τάσεις και διασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία έκφρασης με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, κεραμικής κλπ.
Παρακαλούμε όπως  οι  ενδιαφερόμενοι  υποβάλουν αίτηση στα γραφεία μας, Ικτίνου 2 -  ΤΚ 10552-Αθήνα τηλ. 2105227187 Fax.2105248397  
e-amil: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το αργότερο μέχρι 24 Ιουλίου 2015, επισυνάπτοντας απαραιτήτως μικρό βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφίες των έργων τους για τον κατάλογο της έκθεσης.
   Η μεταφορά των έργων και η παράδοσή τους θα γίνει με τη φροντίδα των ενδιαφερομένων στο Πολιτιστικό Κέντρο " ΜΕΛΙΝΑ" στις 9 Σεπτεμβρίου 2015   και κατά τις ώρες 10.00΄ έως 14.00΄. Κάθε καλλιτέχνης μπορεί να συμμετάσχει με 2 έως 3 έργα των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 3 τετραγωνικά μέτρα. Τα έργα ζωγραφικής πρέπει να είναι έτοιμα για την έκθεση και να φέρουν τα απαραίτητα υλικά για την ανάρτηση, τα δε έργα γλυπτικής να συνοδεύονται από τις βάσεις τους.
Με τη λήξη της έκθεσης στις 18 Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή των έργων.  Τα έργα θα παραλαμβάνονται από τους συμμετέχοντες ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο  οπωσδήποτε την ίδια ημέρα και από τις ώρες 10.00΄έως 14.00΄.   
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, θα χορηγηθούν ειδικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.  
     Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστο Τεντόμα για την συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση του πολιτιστικού χώρου.
SERVO PER AMIKECO

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΡΑ