ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Ιουλ 31, 2016

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Μη Κυβερνητική Οργάνωση

Αρ. Πρωτ.: 100/1/1
Αθήνα, 6 Απριλίου 2015

                                                                                            

Π Ρ Ο Σ

ΤΔ Χώρας

ΘΕΜΑ: «Περιβάλλον Πολιτισμός και ΙΡΑ»

                   Αγαπητοί συνάδελφοι,

   Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια του Ελληνικού Τμήματος ΙΡΑ, σας προτείνουμε να συμμετάσχετε σε μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον, Πολιτισμός και ΙΡΑ». Έχοντας ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών μας στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας, δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στη φύση και την πολιτιστική μας κληρονομιά διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις.

Έτσι, η σημασία και οι συμβολισμοί που συνδέονται με το δέντρο, το νερό και τον αέρα από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή αποτελούν το θεματικό άξονα της δράσης μας, με τίτλο «Το Δέντρο της Ζωής στις Τέσσερις Εποχές».
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, το Εθνικό Τμήμα θα αναλάβει το συντονισμό εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, επισκέψεις σε μουσεία και μνημεία της ελληνικής επικράτειας κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015 (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με δωρεάν είσοδο).

Στη διάρκεια των επισκέψεων επ’ ευκαιρία των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι επισκέπτες θα αναζητήσουν το Δέντρο, στις προθήκες των μουσείων, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε κήπους και σε πλατείες. Θα συμμετάσχουν σε δενδροφυτεύσεις και σε εκδρομές σε δάση, μπορεί να παρακολουθήσουν μουσικές εκδηλώσεις, ταινίες, παραμύθια και θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, να διοργανώσουν ημερίδες, διαλέξεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές ή ακόμα δράσεις μοναδικές και πρωτότυπες που θα επιλέξουν.

Η θεματική του Δέντρου θεωρήθηκε ιδανική πρόταση για την προβολή της εκστρατείας μας, καθώς στη μορφή του Δέντρου συμπυκνώνονται με τρόπο συμβολικό τα βασικά στοιχεία της φύσης. Με τη δύναμη του νερού το δέντρο αναπτύσσεται και καρποφορεί, η γη το στηρίζει και το θρέφει, στον αέρα αναπνέει και ορθώνεται ενώ η φωτιά μπορεί να επηρεάσει ανεπανόρθωτα τον κύκλο της ζωής του και να το καταστρέψει.

Έτσι μαζί με το δένδρο, η επικοινωνιακή μας δράση είναι αφιερωμένη και στη θεματική του πρώτου από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, του νερού. Ο τίτλος της δράσης μας είναι εμπνευσμένος από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και συνοψίζει σε τρεις λέξεις τις αναρίθμητες μορφές του νερού, του υδάτινου τοπίου και των ανθρώπινων έργων που προέκυψαν από αυτές.

Την ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό της εκστρατείας, στην οποία θα συμμετέχουν τα μέλη και οι Τοπικές Διοικήσεις, θα έχει το Ελληνικό Τμήμα/ΙΡΑ.

Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα είναι ελεύθερη για το κοινό στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015.

Μέχρι την έναρξη των εκδηλώσεων θα δημιουργηθεί κόμβος στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τμήματος που θα επικαιροποιείται με τις προτάσεις σας, τις ημερομηνίες, τους χώρους της επικράτειας και το είδος των εκδηλώσεων που θα προγραμματιστούν από τις Τοπικές Διοικήσεις στη διάρκεια του διημέρου.
Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε μέχρι 28-5-2015 για τις δράσεις που επιλέξατε.

SERVO PER AMIKECO

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΡΑ