ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Επετειακή συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ

Την 11-3-2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Πολιτισμού, Άθλησης και Νεότητας του Δήμου Αθηναίων, (Ακαδημίας 50), επετειακή συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του.
Ο Πρόεδρος κ. Καραπατάκης καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μεταξύ άλλων τόνισε:
Φτάσαμε φέτος να γιορτάζουμε 50 χρόνια του ΕΤ. Δε χρειάζεται να αναφερθώ στο ανθρωπιστικό έργο, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά των μελών της ΔΕΑ γιατί όλα αυτά περικλείονται στο λογότυπό μας SERVO PER AMΙKECO.
Η φιλία, οι δράσεις και όλα όσα πρεσβεύει η Ένωση είναι ίδια όπως τότε που τα οραματίσθηκε ο ιδρυτής της Arthur Troop, τότε που σε δύσκολους καιρούς λίγο μετά τον πόλεμο αισθάνθηκε την ανάγκη της επικοινωνίας και την ανάπτυξη φιλικών σχέσεων με συναδέλφους του σε διεθνές επίπεδο.
Με τις ίδιες ανησυχίες και έλληνες αστυνομικοί σε δύσκολους καιρούς ίδρυσαν το Ελληνικό Τμήμα το οποίο αναγνωρίσθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο της Βαρκελώνης στις 29 Σεπτεμβρίου 1965.
Πρωτεργάτης και Πρόεδρος της ιδρυτικής Επιτροπής ο κύριος Κων/νος Βασιλάκης, μαζί με τους εκλιπόντες Γεώργιο Ποντίκα Γραμματέα, τον Σπύρο Κουρή Ταμία και τα ιδρυτικά μέλη.
Εξίσου σημαντική και η παρουσία του αείμνηστου για πολλά χρόνια πρώτου εκλεγμένου Προέδρου του ΕΤ Αντωνάκη Δεμέστιχα και του δημιουργικού Κων/νου Καλογερόπουλου.
Σήμερα μας τιμούν με την παρουσία τους οι πρώην πρόεδροι κκ Παπακωνσταντίνου, Κοντάκος και Κατσαρόπουλος με σημαντική παρουσία και τους ευχαριστούμε για το έργο τους.
Βρίσκομαι ανάμεσά σας και απ΄αυτό το βήμα, πρώτος μεταξύ ίσων σας απευθύνω εκ μέρους του ΔΣ ένα μεγάλο ευχαριστώ γεμάτο ευγνωμοσύνη.
Στη ζωή μας ως μέλη της ΔΕΑ αισθανθήκαμε τον εθελοντισμό και νιώσαμε ότι η συνεισφορά μας δημιουργεί ένα κόσμο πιο ανθρώπινο και φιλόξενο.
Ως έλληνες αστυνομικοί, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο ανταποκρινόμενοι στο λειτούργημα που ασκούμε με τον καλύτερο τρόπο. Βασική μας επιδίωξη είναι η ενίσχυση του ρόλου που καλείται να επιτελέσει ο αστυνομικός στις σημερινές σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες και απαιτήσεις.
Η προσπάθειά μας στοχεύει στην αλληλεγγύη και την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του έλληνα αστυνομικού.
Το μεγαλείο της φιλίας βρίσκεται στη χαρά της συνεργασίας. Αυτή τη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας και σήμερα όλοι εδώ μαζί μπορούμε να μιλάμε για τα 50 χρόνια του ΕΤ και τιμούμε τους ανθρώπους που έβαλαν τις βάσεις για την ανάπτυξη του ΕΤ/ΔΕΑ.
Αναπτύξαμε μια εποικοδομητική συνεργασία και συνεχίζουμε τις πολύ καλές σχέσεις μας με την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του Σώματος τους οποίους και ευχαριστούμε για τη στήριξη των δραστηριοτήτων μας.
Με κοινωνικό προσανατολισμό και επιδιώκοντας το καλύτερο για τους συναδέλφους από την αρχή της ιδρύσεως του το ΕΤ, βρίσκεται σήμερα στην 8η θέση διεθνώς και επιβραβεύονται οι προσπάθειες των ιδρυτικών μελών, των Διοικητικών Συμβουλίων του ΕΤ και των ΤΔ και βέβαια των μελών μας τους οποίους και ευχαριστούμε άλλη μια φορά.
Έχω το προνόμιο να υπηρετώ την Ένωση από το αξίωμα του Προέδρου και η τύχη με βοήθησε να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους που με δίδαξαν πολλά και τους ευχαριστώ.
50 χρόνια δεν είναι λίγα, εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε δημιουργικά και για τα επόμενα χρόνια.
Χρόνια Πολλά με υγεία και δημιουργικά για το Ελληνικό Τμήμα και τις Τοπικές Διοικήσεις.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο Βουλευτής και Επίτιμος Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης
Ο Δ/ντής του γραφείου του Υπουργού κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης
Ο Εκπρόσωπος του Αρχηγού, Υποστράτηγος Δήμου Δημήτριος
Ο Παγκ. Γεν. Γραμ. κ. Γεώργιος Κατσαρόπουλος
Ο ιδρυτής του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ κ. Κων/νος Βασιλάκης
Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΤ κ. Κων/νος Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην Πρόεδρος του ΕΤ κ. Χρήστος Κοντάκος
Ο Πρώην Αναπλ. Παγκ. Γεν. Γραμ. κ. Ιωάννης Πανούσης
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
Πρόεδρος  κ. Ιωάννης Καραπατάκης
Α΄Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μαρούντας