ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε.Τ. ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρωπαϊκό έτος για την ανάπτυξη 2015. Διεθνής συνεργασία, διαμορφώνοντας την ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη μέσα από τον  εθελοντισμό.
Το 2015 ανακηρύχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ευρωπαϊκό έτος για την Ανάπτυξη, με κεντρικό σύνθημα ‘’ Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας’’.
Η έναρξη του Ευρωπαϊκού έτους για την ανάπτυξη στη χώρα μας κηρύχθηκε επίσημα σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 σε συνέδριο που οργάνωσε η ΥΔΑΣ/ΥΠ.ΕΞ  στο αμφιθέατρο  ‘’Γιάννος Κρανιδιώτης’’, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαικών Υποθέσεων κ. Νικόλαο Χουντή και τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη.
Το Ελληνικό Τμήμα/ΙΡΑ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης όπου είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου να συνομιλήσει με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη και το Γεν. Δ/ντή της ΥΔΑΣ Πρέσβυ ε.τ. Νικόλαο Βαμβουνάκη, τους οποίους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Ένωσής μας.
Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι Πρεσβειών, αντιπροσωπείες φορέων και πολλών ΜΚΟ.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας