ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Ιουλ 31, 2016

INTERNATIONAL   POLICE   ASSOCIATION

Δ Ι Ε Θ Ν Η Σ   Ε Ν Ω Σ Η   Α Σ Τ Υ Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν

Τ Ο Π Ι Κ Η   Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η   Η Λ Ε Ι Α Σ

ΟΔΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ 1 – 27100 ΠΥΡΓΟΣ

ΤΗΛ.: 26210-81785 & FAX: 26210-33200

________________________________________________________________________________

                                                               Πύργος, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

΄΄Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (ΔΕΑ) στηρίζει την

Αρχαία Ολυμπία και τον πολιτισμό της ΄΄

Η πρωτοβουλία και η δέσμευση του Προέδρου του Τοπικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Νικολάου Μαρούντα έγινε πραγματικότητα.

Στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ένωσής μας που πραγματοποιήθηκε από 2 έως 7 Σεπτεμβρίου 2014 στο POTSDAM /Γερμανίας εγκρίθηκε η πρόταση του Ελληνικού Τμήματος για την πραγματοποίηση διεθνούς συμποσίου αστυνομικών στην Αρχαία Ολυμπία κάθε 4 χρόνια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων αφής της Ολυμπιακής φλόγας.

Στο συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι από 62 κράτη μέλη του διεθνούς οργανισμού International Police Association οι οποίο απεδέχθησαν με ενθουσιασμό την υποβληθείσα πρόταση, την οποία υπερψήφισαν και θεσμοθετήθηκε με συντριπτική πλειοψηφία.

Την 4μελή ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι:

α) Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος /ΔΕΑ κ. Ιωάννης Καραπατάκης

β) Α΄Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος /ΔΕΑ και Πρόεδρος Νομού Ηλείας κ. Νικόλαος Μαρούντας.

γ) Ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος ΔΕΑ στα διεθνή συνέδρια κ. Κυριάκος Κάρκαλης και

δ) Ο Αναπλ. Ταμίας κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος /ΔΕΑ κ. Καραπατάκης στο Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιο Κοτζιά κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνάντησης φιλίας των μελών των Τοπικών Διοικήσεων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12-4-2014, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών στηρίζει την Αρχαία Ολυμπία και τον πολιτισμό της.

Σκοπός της πρότασής μας ήταν αφ’ ενός μεν η στήριξη της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνεται μόνιμα στον χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, η δημιουργία Ολυμπιακού κινήματος μέσα στους κόλπους της

Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και αφετέρου η συμμετοχή αστυνομικών απ’ όλο τον κόσμο στις εκδηλώσεις αφής, η γνωριμία τους με το παγκόσμιο λίκνο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και αθλητισμού στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων, να δοθεί η ευκαιρία σ’ αυτούς που θα συμμετέχουν κάθε 4 χρόνια σ’ αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός και κυρίως η Ένωσή μας να αναδείξει την ιστορία του τόπου μας, την ομορφιά των μνημείων μας, την αναγνώριση των αθλητικών αξιών και των βασικών αξιών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών όπως της φιλίας, της φιλοξενίας, του εθελοντισμού και της παγκόσμιας ειρήνης.

Πιστεύουμε ότι η θεσμοθέτηση της πρότασής μας είναι σημαντικό γεγονός για τη στήριξη της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και μάλιστα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που από κάποιους σκοτεινούς κύκλους γίνεται προσπάθεια αποδυνάμωσης και προπάντων οικειοποίησης των εκδηλώσεων της αφής.  

Το Δ.Σ. του Τοπικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ιnternational Ρolice Αssociation) ευχαριστεί το Ελληνικό Τμήμα για την εκπεφρασμένη εμπιστοσύνη του και συγχαίρει την ελληνική αντιπροσωπεία για τη σημαντική αυτή επιτυχία .

                            
    

SERVO PER AMIKECO

         Για Το Διοικητικό Συμβούλιο

        Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος                          ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Διονύσιος

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΙΡΑ