23ο Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Ιουλ 30, 2016

Από 18-19 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα το 23ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 462 αντιπροσώπων  από  58 Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, αναπτύχθηκαν επίκαιρα ζητήματα από:

- τον Διευθυντή του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας «ΚΛΙΜΑΚΑ» κ. Κατσαδώρο Κυριάκο, με θέμα: Η πρόληψη των αυτοκτονιών και ο χειρισμός του φαινομένου εκ μέρους των υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας, σχετικό δε εγχειρίδιο διανεμήθηκε σε όλους τους συνέδρους.

- τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ιατρικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωνσταντινίδη Θεόδωρο, με θέμα: Επικινδυνότητα της εργασίας – Υγιεινή και Ασφάλεια

- την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αστυνομικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών κα Παπαϊωάννου Ζωή, με θέμα: Μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ.

- τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Κωστάρα Αλέξανδρο, με θέμα: Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης και

- την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Ταξίαρχο κα Ιωάννα Συνοδινού, με θέμα: Ασφαλιστικά Ταμεία.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής, Υποστράτηγος κ. Αναστάσιος Λάσκαρης, ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Ταξίαρχος κ. Δημήτρης Γεωργατζής, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεώργιος Στύλιος, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Χαρά Καφαντάρη, ο Υπεύθυνος Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργος Παπακωνσταντής, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλειος Καπερνάρος, ο εκπρόσωπος της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Χρήστος Κατσώτης, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Χρήστος Κασιμάτης, ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. κ. Γρηγόριος Αναγνώστου, ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος .

Πέραν των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν, σημαντική ήταν η ενημέρωση από τον κ. Υπουργό για την ίδρυση και λειτουργία Αστυνομικών φαρμακείων . Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η πρόταση αυτή που κατετέθη  από Το Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στην κατεύθυνση  της κοινωνικής ευαισθητοποίησης .

Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε λόγω απουσίας του στο εξωτερικό ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ενώ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους το συνέδριό  ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας» Ταξίαρχος π.  Ιωάννης , ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Γιώργος Δριβάκος, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.ΕΤ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. κ. Νικόλαος Μαρούντας και ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος Μπουκουβάλας με τους συνεργάτες του.

Το ΕΤ/ΔΕΑ  εκπροσώπησε ο  Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος Ι.Ρ.Α. κ. Ιωάννης Καραπατάκης,  ο Αρμόδιος Διεθνών Σχέσεων κ. Κυριάκος Κάρκαλης, ο Αν. Ταμίας κ. Εμμ. Ζαχαριουδάκης, ο Γ  Αντιπρόεδρος κ. Χρ. Δέλλας