Δημήτριος Π. Μητρόπουλος Ευχαριστήρια επιστολή

Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος/ΙΡΑ

Ενταύθα

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την απόφαση της Ι.Ρ.Α Ελλάδος να τεθεί η παρουσίαση του βιβλίου μου « Ο Άνθρωπος και ο Ανθρωπισμός του» υπό την αιγίδα της Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (30-10-2013) στην αίθουσα ΄΄Πολυχώρος 104- Καστανιώτη΄΄ στο Γκάζι-Αθήνας.

Ο εντυπωσιακός εκφραστικά και εννοιολογικά εγκάρδιος χαιρετισμός σας, με τις αναλύσεις του Ανθρωπισμού, έδωσε στους ακροατές την ολοκληρωμένη με ανθρωπιστική παιδεία προσωπικότητά σας, που επάξια εκπροσωπείτε, ως Πρόεδρος το Θεσμό σε όλο τον Κόσμο και προβάλλετε την Ελληνική Αστυνομία και τη Χώρα μας διεθνώς.

Επειδή η φιλία, η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και η αλληλοβοήθεια, είναι βασικές αρχές του Καταστατικού της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, ο Ανθρωπισμός που είναι η πίστη στον Άνθρωπο και τις δυνατότητές του, δηλαδή η έκφραση του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, μπορεί να εκφρασθεί σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ή τομέα της ζωής του Ανθρώπου. Γιατί ο Ανθρωπισμός είναι ένα ιδανικό με αξία διαχρονική. Οι ιδέες του πλάθουν ανθρώπους δυνατούς, με γερή θέληση, ανθρώπους που επιλέγουν να σέβονται και να αγαπούν τους συνανθρώπους τους.

Οι αρχές του Ανθρωπισμού αγκαλιάζουν όλη τη φιλοσοφία και τους στόχους της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και εύχομαι όλα τα μέλη να ενστερνισθούν τα ιδεώδη αυτά μέσω της αγάπης που εκδηλώνει κάποιος, με έργα προς κάθε ζωντανό πλάσμα της δημιουργίας και ιδιαίτερα προς τους φτωχούς, τους πάσχοντες και γενικά τους αδυνάτους συνανθρώπους.

Το πνεύμα του αν επικρατήσει στις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στην Κοινωνία, τότε ο κάθε άνθρωπος προσφέρει ουσιαστικά με τις σκέψεις του, τα λόγια και τις πράξεις του και βοηθά τον ίδιο τον εαυτό του.

Σας εύχομαι υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε το επωφελές για την Αστυνομία και την Κοινωνία έργο σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημήτριος Μητρόπουλος