Επίσκεψη Παγκοσμίου Προέδρου στην Ηλεία.

Ιουλ 30, 2016

Πύργος, 4 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Επίσκεψη Παγκοσμίου Προέδρου της Διεθνούς Ενώσεως

Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) στην Ηλεία ».

-      Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε, μέσω του Εθνικού Τμήματος Δ.Ε.Α., ο Παγκόσμιος Πρόεδρος Pierre – Martin Moulin, ο οποίος μαζί με δωδεκαμελή αντιπροσωπεία του Ελβετικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή μας, εξαίροντας την Ελληνική φιλοξενία της οποίας έτυχε από την Τοπική Διοίκηση της Ένωσής μας .

-      Τον παγκόσμιο πρόεδρο και τα λοιπά μέλη της αντιπροσωπείας που αφίχθησαν στο λιμάνι του Κατακόλου, με το τεσσάρων χιλιάδων κλινών υπερωκεάνιο COSTA MAGICA, υποδέχτηκε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Ηλείας αποτελούμενη από τον αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων Σταύρο ΠΑΤΣΙΑ, τον ταμία Ζώη ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΑ και τον Γενικό Γραμματέα Διονύσιο ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ.

-      Οι επισκέπτες με μισθωμένα οχήματα (mini vans) μεταφέρθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο, όπου έλαβε χώρα σύντομη ιστορική ανασκόπηση και παρουσίαση του χώρου τέλεσης της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Αρμόδιο Δημοσίων Σχέσεων, ο οποίος στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει η Τοπική Διοίκηση της Ένωσής μας αναφορικά με πραγματοποίηση Παγκοσμίου Συμποσίου στην Αρχαία Ολυμπία παράλληλα με την Αφή της Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων αρχής γενομένης το 2016.

-      Στη συνέχεια παρατέθηκε γεύμα σε τοπική ταβέρνα, δίδοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μας να δοκιμάσουν τις ιδιαίτερες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και το ελληνικό ντόπιο κρασί που εκτιμήθηκαν αφάνταστα από όλους.

-      Στο γεύμα παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Πέτρος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην πρότασή μας για πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Συμποσίου Δ.Ε.Α στην Αρχαία Ολυμπία.

-      Στον Παγκόσμιο πρόεδρο η Ένωσή μας, στα πλαίσια της εθιμοτυπικής ανταλλαγής αναμνηστικών δώρων, προσέφερε αγαλματίδιο του Ερμή του Πραξιτέλους αντίγραφο του γνωστού αγάλματος που εκτίθεται στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και ο κ. Αντιδήμαρχος ένα σπάνιο βιβλίο-περιηγητή στους Αρχαιολογικούς Χώρους της Αρχαίας Ολυμπίας.

-      Ο παγκόσμιος Πρόεδρος αντιλαμβανόμενος το συμβολισμό των προσφερθέντων δώρων κι αφού κατά τη διάρκεια του γεύματος είχε λάβει χώρα εκτενής αναφορά στον Ξένιο Δία στον οποίο ήταν αφιερωμένο το Ιερόν της Ολυμπίας, απευθυνόμενος προς ημάς δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρότασή μας και κάλεσε τα μέλη της αντιπροσωπείας του Ελβετικού Τμήματος να συνευρεθούν στην Ολυμπία στις εργασίες του Πρώτου Παγκοσμίου Συμποσίου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών.

-      Σε προσπάθεια ανταπόδοσης της φιλοξενίας οι Ελβετοί συνάδελφοι προσέφεραν καφέ στο λιμάνι του Κατακόλου όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν την Ένωσή μας και για μία ακόμη φορά ο Παγκόσμιος Πρόεδρος και οι Ελβετοί συνάδελφοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Συμποσίου.

SERVOPERAMIKECO

ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ          ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝ.