Επίσκεψη Παγκόσμιου Προέδρου ΙΡΑ στην Κέρκυρα

Ιουλ 30, 2016

Επίσκεψη Παγκόσμιου Προέδρου ΙΡΑ κ. Piere-MartinMoulin στην Κέρκυρα

Την Κέρκυρα επισκέφτηκε στις 23-10-2013 ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της ΙΡΑ κ. Piere-Martin Moulin. Η επίσκεψη ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα καθώς κατέφθασε στο νησί των Φαιάκων με το κρουαζιερόπλοιο “Costa Magica” μαζί με ακόμη δώδεκα Ελβετούς αστυνομικούς, στα πλαίσια κρουαζιέρας στη Μεσόγειο με αφορμή τα 20 χρόνια από την πρώτη συνάντησή τους στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελβετίας. Τον Παγκόσμιο Πρόεδρο υποδέχθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρα ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Δ. Κέρκυρας. Με μέριμνα της Τοπικής Διοίκησης εξασφαλίστηκε μικρό λεωφορείο για την ξενάγηση του Παγκοσμίου Προέδρου και των φίλων – συναδέλφων του στην Κέρκυρα. Επισκεφτήκαμε το μοναδικής ομορφιάς ανάκτορο του Αχιλλείου, θαυμάσαμε την πανέμορφη θέα από το Κανόνι προς το μαγικό Ποντικονήσι και περπατήσαμε στα γραφικά καντούνια της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, όπου γευτήκαμε σε παραδοσιακό κατάστημα «Κουμ-κουάτ», το διάσημο ποτό και γλυκό της Κέρκυρας. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, προσκυνήσαμε το σκήνωμα του προστάτη και πολιούχου του νησιού, ενώ ο εφημέριος του ναού ενημέρωσε τους Ελβετούς συναδέλφους για την ιστορία και τη σπουδαιότητα του Αγίου για του Κερκυραίους. Η μέρα ολοκληρώθηκε με γεύμα σε παραδοσιακή ψαροταβέρνα του νησιού, όπου ο Παγκόσμιος Πρόεδρος και οι φίλοι του γεύτηκαν μοναδικούς θαλασσινούς μεζέδες, ήπια ντόπιο κρασί, ούζο, λεμοντσέλο και τσίπουρο. Η Τοπική Διοίκηση Κέρκυρας, σε ανάμνηση της επίσκεψης του Παγκόσμιου Προέδρου, του προσέφερε αναμνηστική γκραβούρα με το γραφικό Ποντικονήσι, καθώς και ενθύμια από την Κέρκυρα σε όλους τους Ελβετούς συναδέλφους. Ο Παγκόσμιος Πρόεδρος μας πρόσφερε λάβαρα και αναμνηστικά του PEB, τα οποίο πλέον κοσμούν τα γραφεία μας. Αργά το απόγευμα συνοδεύσαμε τους Ελβετούς συναδέλφους στο κρουαζιερόπλοιο και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι, προσκαλώντας τόσο τον Παγκόσμιο Πρόεδρο όσο και τους συναδέλφους του να επισκεφτούν την Κέρκυρα με τις οικογένειές τους για τις θερινές τους διακοπές.

Την 3-11-2013 λάβαμε επιστολή από τον Παγκόσμιο Πρόεδρο ο οποίος μας ευχαρίστησε για την φιλοξενία που του προφέραμε και μας προσκάλεσε να επισκεφτούμε τη περιοχή Valais της Ελβετίας, όπου κατάγεται και κατοικεί.

Ήταν μια επίσκεψη που θα παραμείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων μας για την πολύ καλό κλίμα και διάθεση που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκειά της, την απλότητα και φιλικότητα του Παγκοσμίου Προέδρου και όλων των Ελβετών συναδέλφων, στα πλαίσια της ιδέας του «Servo per Amikeco» που υπηρετούμε όλοι πιστά.

ΓιατοΔ.Σ.

SERVO PER AMIKECO

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος                                                                     ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ Φώτιος