ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 4/11/13

Ιουλ 30, 2016

«Ημερίδα Ενημέρωσης για το Επαγγελματικό Ταμείο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών στα Ιωάννινα ».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 στα Ιωάννινα, Ημερίδα με θέμα: «Ενημέρωση για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Πυροσβεστών και Λιμενικών».
Την εκδήλωση την οποία διοργάνωσε το Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ. σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπο Νομού Ιωαννίνων και την Τ.Δ. της I.P.A., τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου Ταξίαρχος κ. ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ταξίαρχος κ ΠΑΠΙΓΚΙΩΤΗΣ Ανδρέας, ο Πύραρχος κ. Σωτηρίου Κωνσταντίνος ως εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων, ο Οργανωτικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος , ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου κ. ΜΑΡΓΕΛΗΣ Ζώης ,ο πρόεδρος Αξ/κών Αστυνομίας Ηπείρου κ. ΜΠΡΙΑΣΟΥΛΗΣ Δημήτριος ,ο εκπρόσωπος των Αξ/κών Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου κ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ Φώτιος, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Υπαλλήλων του Αρχηγείου κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ιωάννης, Αντιπροσωπεία των εγγεγραμμένων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπρόσωποι του Ταμείου ,Εκπρόσωποι Τοπικών Διοικήσεων της Ι.Ρ.Α και των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων των Νομών της Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κέρκυρας ,Λευκάδας Ημαθίας και Κυκλάδων, Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού καθώς και πλήθος συναδέλφων .

Στην ημερίδα παρέστησαν επίσης τιμώντας με την παρουσία τους οι πρόεδροι Τ.Δ και Ε.Α.Υ Ημαθίας , ο πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Κυκλάδων καθώς και αντιπροσωπεία της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Γεώργιο ο οποίος εξέφρασε ευμενή σχόλια για τον ρόλο του Ταμείου, το σημαντικό όφελος των ασφαλισμένων από αυτό αλλά και την ιδέα για ενδεχόμενη συμμετοχή του συνόλου των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες δυνάμεις σε ένα κεντρικό πυλώνα επαγγελματικής Ασφάλισης καθώς η συλλογικότητα αλλά και η ανάγκη για αλληλεγγύη μεταξύ μας είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε.

Το Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ ,εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ Νικόλαος και η Αντιπρόεδρος κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Κωνσταντίνα από τους οποίους μετά τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έγινε αναλυτική παρουσίαση για την μέχρι σήμερα πορεία του ταμείου ενώ στην συνέχεια την σκυτάλη της ενημέρωσης παρέλαβε ο έγκριτος οικονομολόγος και αναλογιστής κ. ΜΑΡΓΙΟΣ Βασίλειος καθώς και ο συνεργάτης του σύμβουλος οργάνωσης ταμείων και ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων κ. ΔΟΥΜΑΣ Απόστολος , οι οποίοι απλά ,κατανοητά και με παραδείγματα έδωσαν στο κοινό να καταλάβει το τι πραγματικά συμβαίνει με την Ελληνική Οικονομία ,αλλά και τον ρόλο των Επαγγελματικών ταμείων στην διαμόρφωση του νέου ασφαλιστικού γίγνεσθαι, αφού με τις σημερινές συνθήκες που καταγράφονται στα κοινωνικοασφαλιστικά συστήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς συμπληρώνει και ενισχύει σημαντικά τη συνταξιοδοτική κατάσταση των εργαζομένων.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε , τόσο από τον κ. καθηγητή όσο και από τον Πρόεδρο του Ταμείου δόθηκαν κατατοπιστικές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους , διανεμήθηκε φάκελος με CD και έντυπο ενημερωτικό υλικό , ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε γεύμα.

Ως αντιπρόσωπος του Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Λ για το Νομό Ιωαννίνων θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ημερίδα και κυρίως αυτούς που ταξίδεψαν από μακριά , το Δ.Σ του που επέλεξε την πόλη των Ιωαννίνων για αυτή την ενημέρωση , την 8η Μεραρχία για την παραχώρηση της αίθουσας καθώς και τον καθηγητή κ. ΜΑΡΓΙΟ Βασίλειο και τον συνεργάτη του κ. ΔΟΥΜΑ Απόστολο που αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση του Ταμείου.

Από την ίδρυση του ΛΑΜΔΕΑ το 1995 και την μετεξέλιξή του σε Ταμείο Επαγγελματικής ασφάλισης το 2009 μέχρι και σήμερα ,οι οικονομικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί στους συναδέλφους που είχαν ανάγκη και στις οικογένειές τους , το γεγονός ότι κανείς δεν βγήκε ζημιωμένος αλλά αντίθετα πολλαπλά κερδισμένος αλλά και τα αποτελέσματα   αναλογιστικών μελετών που δείχνουν ξεκάθαρα πως το Ταμείο   έχει δυναμική υγιούς βιωσιμότητας ας αποτελέσουν το βάθρο στήριξης πάνω στο οποίο θα προχωρήσουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση του .

Και εφόσον το οικοδόμημα αυτό πατήσει γερά στις βάσεις του ,γιατί όχι και να μην αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές του αλλά και όσα προβλέπει ο νόμος δρομολογώντας τις διαδικασίες ίδρυσης και κλάδου υγείας όπου θα μπορεί ο ασφαλισμένος να απολαμβάνει προνόμια υγείας που θα διασφαλίζουν τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

Βιώνοντας λοιπόν την σημερινή πραγματικότητα ας διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος και ας αφουγκραστούμε  τις προκλήσεις του μέλλοντος ανταποκρινόμενοι όλοι μαζί Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες   ,ένστολοι και Πολιτικό Προσωπικό ,με την ενεργό στήριξη των Ομοσπονδιών μας αλλά και της φυσικής μας Ηγεσίας σε μια κοινή προσπάθεια για το καλό των συναδέλφων και κατ επέκταση όλων μας. Μόνον έτσι θα έχουμε αποτέλεσμα.

Με την συμμέτοχη μας στο ταμείο που λειτουργεί ανταποδοτικά ,διεκδικώντας συλλογικά και με αξιώσεις ένα καλύτερο αύριο.

Με Εκτίμηση

Ο Αντιπρόσωπος Τ.Ε.Α.Ε.Τ.ΔΕΑ.Π.Λ Ν. Ιωαννίνων