Η προσφορά του κλήρου στην επανάσταση του 1821-Δελτίο τυπου

Μη Κυβερνητική Οργάνωση

ΑΘΗΝΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 26-2-2021 η πρώτη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "Η προσφορά του κλήρου στην Ελληνική Επανάσταση", που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτιστικών θεμάτων του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.

Τον συντονισμό της συζήτησης είχε το μέλος της Επιτροπής κ. Φωτεινή ΡΩΜΑ και χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσης ΒΑΛΑΤΣΟΣ και ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Ομιλητής της ημερίδας ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος της Ιστορικής Ι. Μ. Σπηλιάς Αγράφων και επίτιμο μέλος του Ε. Τ. και της Τ.Δ. Καρδίτσας π. Νεκτάριος ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ , τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και για την ουσιαστική και διαφωτιστικότατη παρουσίαση - ομιλία του. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που συμμετείχαν στην ημερίδα μας, πολλοί εξ αυτών με τις σημαντικές τοποθετήσεις τους εμπλούτισαν το γνωστικό περιεχόμενο του θέματος της ημερίδας και παρέθεσαν ιδέες για θέματα που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε μελλοντικές ημερίδες.

Η Επιτροπή Πολιτιστικών Θεμάτων, υποστηριζόμενη από τον Πρόεδρο και όλο το Δ.Σ. του Ελληνικού Τμήματος θα συνεχίσει τις δράσεις της που σκοπό έχουν την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της πατρίδας μας καθώς και την μεγέθυνση της αναγνωρισημότητας της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών.
Μια Ένωση εθελοντών αστυνομικών τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία, η οποία μέσω του Διοικητικού της Συμβουλίου, αφουγκράζεται τα προβλήματα των μελών της και της κοινωνίας, και με επίκαιρες και στοχευόμενες δράσεις της, προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυσή τους, προάγοντας παράλληλα το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού, που αποτελεί «κομμάτι» της Ελληνικής Κοινωνίας

SERVO PER AMIKECO
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ο Πρόεδρος    Ο Γενικός Γραμματέας