Ασφάλεια στο διαδικτυο- Οι προκλησεις τον καιρό της πανδημίας

Φεβ 28, 2021

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Τοπική Διοίκηση ΛΕΣΒΟΥ

ΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ IPA

Αριθμός Πρωτοκόλλου: 23/21

ΘΕΜΑ: «Διαδικτυακή εσπερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.»

Η Τοπική Διοίκηση Λέσβου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τώρα που η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση και εργασία έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας το θέμα γίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Μαθητές αλλά και ενήλικες που μέχρι πρότινος δεν είχαν επαφή με τη χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή και του διαδικτύου, τώρα αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν για τις καθημερινές τους ανάγκες. Πόσο ασφαλής είναι όμως η χρήση των τεχνολογιών;
Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υποστράτηγος εα Γιώργος Παπαπροδρόμου ενώ θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τεσσάρων δήμων του Νομού Λέσβου και της εκπαιδευτικής κοινότητας της Λέσβου. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν η Δήμαρχος Αγ. Ευστρατίου, οι Αντιδήμαρχοι πολιτισμού των Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, ο Υπεύθυνος πολιτισμού του Δήμου Λήμνου, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, εκπρόσωπος του Διαπεριφερειακού θεματικού δικτύου, ο Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Λέσβου και πέντε εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία της Λέσβου.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Κυριακή 07/03/2021 και ώρα 19:00 και θα μεταδοθεί σε live streaming στο YouTube στο κανάλι “IPA HELLENIC SECTION” ώστε να είναι προσβάσιμη σε κάθε πολίτη.
Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω του chat στο YouTube.

Μυτιλήνη,   27 Φεβρουαρίου 2021
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος        Η Γεν. Γραμματέας
        
Πολυχρόνης Κανιμάς        Ελένη Μπούζουκα


Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
Ο Υποστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Κατετάγη στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1984. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1991).
Εισήχθη, ως πτυχιούχος Νομικής Σχολής, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (1991) από την οποία αποφοίτησε το έτος 1993. Κατόπιν διετούς εκπαιδεύσεως στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (1999-2001) απέκτησε την ειδικότητα του Δικαστικού Γραφολόγου (2002), τυγχάνοντας και ιδρυτής του Εργαστηρίου Δικαστικής Γραφολογίας στη Βόρεια Ελλάδα (ΥΕΕΒΕ) (2002).
Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ (2017), της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (2015) καθώς και του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Σχολής Μετεκπαίδευσης & Επιμόρφωσης (2005).
Υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Τοποθετήθηκε στην νέο-ιδρυθείσα Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος ως Διευθυντής (στις 24-8-2015). Από τον μήνα Μάιο του έτους 2016 μέχρι τον Νοέμβριο του έτους 2018 υπηρέτησε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διευθυντής. Το 2018 προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου, και το 2019 αποστρατεύθηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου.
Έχει συμμετάσχει σε σειρά συναντήσεων, επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων της EUROPOL, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Eurojust, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ακαδημαϊκών-πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, διεθνών συνεδρίων παγκόσμιας εμβέλειας κλπ.
Ήταν τακτικό μέλος στο European Cybercrime Task Force (EUCTF).
Επίσης συμμετείχε ως ομιλητής σε πλήθος εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα σε σημαντικό αριθμό σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, σε κοινωνικούς και συλλογικούς φορείς σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων στον Κυβερνοχώρο και την ανάγκη διαμόρφωσης κουλτούρας εμπιστοσύνης στις νέες τεχνολογίες (Κυβερνοέγκλημα – Κυβερνοαπειλές - Κυβερνοασφάλεια).
Έχει εκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων στην Οργάνωση και Διοίκηση, στις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής κι Επικοινωνιών (ΤΠΕ), σε θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σε θέματα Κρυπτοχρήματος, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, σε θέματα Ριζοσπαστικοποίησης και σε θέματα ΟΚΑΝΑ.
Έχει διδάξει μαθήματα (σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα όπως Εγκληματολογία, Ανακριτική, Επιστημονική Αστυνομία, θέματα Δικαστικής Γραφολογίας, θέματα Κυβερνοεγκλήματος, Κυβερνοασφάλειας, αντιμετώπισης του προβλήματος ναρκωτικών κλπ) σε Δημόσιο ΙΕΚ και σε διάφορες σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας.
Υπήρξε ομιλητής σε διάφορες σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, σε ενημέρωση Δικαστικών Λειτουργών και Αρχών Επιβολής του Νόμου.
Τέλος, έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και συνεντεύξεων για το Σύστημα Αναφοράς Κυβερνοεγκλημάτων και Κυβερνοπεριστατικών στη Χώρα μας, για την Κυβερνοασφάλεια στον Τομέα της Υγείας στην Covid-19 εποχή, την Κυβερνοασφάλεια και τις νέες προκλήσεις στην ψηφιακή καθημερινότητα της σύγχρονης εποχής, το Κυβερνοέγκλημα και στο χώρο πώλησης των φαρμάκων.
Video και διάφορες ομιλίες από συνεντεύξεις του Υποστρατήγου ε.α. Γιώργου Παπαπροδρόμου, μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο:
https://www.youtube.com/channel/UCqMjZx7eO08qhRNFJ31y7sA

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1