Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ τιμώντας τους ΗΡΩΕΣ του 1940

Οκτ 31, 2019

Παρουσία πλήθους κόσμου και των επίσημων αρχών του Νομού, έγινε η μεγάλη μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση της Σάμου για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

 

 

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ

29-10-2019

Θέμα: τιμώντας τους ΗΡΩΕΣ του 1940

προς: Εθνικό Τμήμα, Τοπικές Διοικήσεις Χώρας, Μ.Μ.Ε.

ΔελτίοΤύπου

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει το κέντρο της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί, παρουσία των επίσημων αρχών του νομού τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου κ.κ Ευσέβιος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου κα. Παναγιώτου Δάφνη.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε τελετή στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Πυθαγόρα με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους εκπρόσωπους των αρχών και φορέων του τόπου.

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στη Σάμο η οποία ακολούθησε την εξής διαδρομή:

Η εκκίνηση έγινε από το πρώην Ξενία στο ύψος της πλατείας Θεμιστοκλή Σοφούλη, συνέχεια προς πλατεία Πυθαγόρα και ολοκλήρωση μετά την δημόσια βιβλιοθήκη κοντά στο το κτίριο της Σαμιακής Αρωγής.

Στην παρέλαση πήραν μέρος τα ακόλουθα τμήματα: Της Φιλαρμονικής Σάμου ''ΒΑΘΥΛΛΟΣ'', του Λυκείου Ελληνίδων Σάμου, το Ειδικό Σχολείο, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, το ΕΠΑΛ, το Μουσικό Γυμνάσιο, Προσκόπων, Οδηγών, και των Στρατιωτικών Τμημάτων.

Η Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών επίσημα προσκεκλημένη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου από τον Δήμο Σάμου και εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο παρευρέθη και ακολούθησε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τιμώντας τους ΗΡΩΕΣ του 1940 Καταθέτοντας Στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στην πλατεία Πυθαγόρα Σάμου.

Ο πρόεδρος κ. Αβραμίδης Γεώργιος αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης δήλωσε: 28η Οκτωβρίου 1940. Χιλιάδες έδωσαν τη ζωή τους, άλλοι κομμάτι της ψυχής τους και πολλοί μέλη του σώματός τους για την πατρίδα. Η αξία της θυσίας ανεκτίμητη. Η Ελλάδα τιμάει σήμερα τους ήρωές της.

χρόνια πολλά 

servo peramikeko

ο πρόεδρος                                               ο Γενικός Γραμματέας

Αβραμίδης Γεώργιος                                    Σακερλής Γεώργιος