«Ημέρα προς τιμή των Αποστράτων»

Ιουν 25, 2019
Ο πρόεδρος της Τ.Δ ΙΡΑ Σάμου κ. Αβραμίδης Γεώργιος με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τίμησαν με την παρουσία τους την «Ημέρα προς τιμή των Αποστράτων».
 

Εορτάστηκε την 23 Ιουνίου 2019 στο ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην πρωτεύουσα της Σάμου η «Ημέρα προς τιμή των Αποστράτων»

 

Εορτάστηκε την 23 Ιουνίου 2019 στο ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην πρωτεύουσα της Σάμου η «Ημέρα προς τιμή των Αποστράτων»

Στην Σάμο, η Ημέρα εορτάστηκε στο Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Σάμου όπουμετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών
Από την Ελληνική Πολιτεία έχει καθιερωθεί η εορτή των Αγίων Πάντων ως ημέρα τιμής στους Απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κκ Ευσέβιος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών νομού Σάμου και πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ΙΡΑ ΣΑΜΟΥ κ. Αβραμίδης Γεώργιος, οι Στρατηγοί ε.α κ. Κυριάκος Πατσίδης και κ. Δημήτρης Μανωλιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Αστυνομίας κ. Κυριάκος Μουζάκης, καθώς και πλήθος αποστράτων και εν ενεργεία αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι η θεσμοθέτηση του εορτασμού της Ημέρας προς τιμήν των αποστράτων έγινε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό την αναγνώριση της προσφοράς τους, καθώς και για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού.
Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (23-06-2019) δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών, σε Ιερούς Ναούς όλης της χώρας.
Παράλληλα, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας», ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου, Ταξίαρχος Αντώνιος Σαραντίδης, απεύθυνε χαιρετισμό στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Σάμου της 79 ΑΔΤΕ, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Για να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε την πολυδιάστατη και διαχρονική προσφορά του. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που τιμήσατε με την παρουσία σας την ημέρα αυτή. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς! ευχαριστώ που μας τιμήσατε. 
Στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, από, τον υπασπιστή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου κ. Εμμανουήλ Κούτρα.
Ενσωματωμένη εικόνα
 

Ενσωματωμένη εικόνα 
 
 

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ