14η Ιουνίου παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη - Τ.Δ.Τρικάλων

Ιουν 08, 2019


INTERNATIONAL  POLICE  ASSOCIATION
ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΕΘΝΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Έδρα : Γιαννιτσών & Φαρμάκη- ΤΡΙΚΑΛΑ
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Facebook: Ipa Trikala
www. Ipa Trikala.gr
Τρίκαλα,  5 Ιουνίου 2019
       Αρ. Πρωτ. : 43 / 2019    

                           ΠΡΟΣ

Την Δ/νση Αστυνομίας Τρικάλων
ΕΝΤΑΥΘΑ


ΚΟΙΝ.:
1.    ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ/ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
2.    ΓΕ.Π.Α.Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σας γνωρίζουμε ότι η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 και κατά τις ώρες 09.00΄-13.00', διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία μελών- συναδέλφων- φίλων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη που καθορίστηκε η 14η Ιουνίου κάθε έτους.

Οι φιάλες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για τις ανάγκες της Τράπεζας αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.
Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:
•    να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
•    να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
•    να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Tα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται.

Μόνο χαρίζεται !!!

Γι' αυτό το λόγο, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ΄ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Εξ΄ όλων, των προρρηθέντων, παρακαλούμε όπως συμβάλλετε με τις δικές σας υπηρεσιακές ενέργειες, ενημερώνοντας σχετικά το προσωπικό σας, ώστε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους παλαιούς και νέους εθελοντές αιμοδότες, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την Τράπεζας αίματος της Ελληνικής Αστυνομίας και να διαδώσουμε παραπέρα το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία και παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.-
SERVO  PER  AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
    
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας    ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος
Τηλ : 6932484892    Τηλ : 6955470262

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1