Δράσεις Τ.Δ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μαϊ 22, 2019

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Καρδίτσα, 21 Μαϊου 2019

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ- Νο 1

 


ΘΕΜΑ:  « Ενημερωτική ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο »
             Για μια ακόμη χρονιά η τοπική μας διοίκηση πρόσφερε ένα σημαντικό εφόδιο ζωής σε μικρούς μαθητές, με τη διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, σε αγαστή συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


           Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης, 8 Μαΐου, 400 περίπου μαθητές Ε’ και ΣΤ’ τάξεων δημοτικών σχολείων της πόλης μας και οι δάσκαλοι τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κινδύνους στο διαδίκτυο και τη σωστή και ασφαλή χρήση των διάφορων εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ομιλητές, έμπειροι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανέπτυξαν στα παιδιά μέσα από παραδείγματα όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχουν για να εξασφαλίσουν ότι η χρήση του διαδικτύου δεν θα αποδειχθεί αιτία γέννησης προβλημάτων για τα ίδια, τις οικογένειες τους και τους φίλους τους. Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κάνουν τις ερωτήσεις τους, μέσα από τις οποίες φάνηκαν το υψηλό ποσοστό καθημερινής και πολύωρης χρήσης διαδικτύου και γενικά ηλεκτρονικών συσκευών από τα παιδιά, αλλά και το πόσες γνώσεις έχουν ήδη σχετικά με το διαδίκτυο.

hmerida004
              Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την άμεση αρωγή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και αποτελεί συνέχεια μιας δράσης που λαμβάνει χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Οι διαλέξεις αυτές της τοπικής μας διοίκησης πραγματοποιούνται στα πλαίσια του κοινωνικού χαρακτήρα της Ένωσης μας, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το καταστατικό μας. Στόχος μας είναι μέσα από τη διαρκή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση και από ανθρώπους που είναι έμπειροι στο αντικείμενο τους, οι συμπολίτες μας όλων των ηλικιών να παίρνουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και συμβουλές, προλαμβάνοντας τη δημιουργία πιθανών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από την κακή χρήση του διαδικτύου και ιδίως λόγω άγνοιας.


                Ευχαριστούμε θερμά τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για την πραγματοποίηση της διάλεξης και τον επιχειρηματία για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.
‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

 

Καρδίτσα, 21 Μαϊου 2019

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ - Νο 2


ΘΕΜΑ:  « Εγχειρίδιο Cyber Safety »
             Την Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 7:00’ το απόγευμα, η τοπική διοίκηση Καρδίτσας παρουσίασε στο κοινό της περιοχής μας το εγχειρίδιο Cyber Safety, έναν μικρό οδηγό διαδικτυακής ασφάλειας, που συνέγραψαν η κ. Κάτια Πέππα και ο κ. Γεώργιος Γέρμανος.

BeFunky project 1020x1020
          Για τα περιεχόμενα του εγχειριδίου, όπως και για πολλά άλλα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και τους κινδύνους στο διαδίκτυο, μίλησε ο κ. Γέρμανος, ο οποίος είναι έμπειρος και ιδιαίτερα καταρτισμένος αξιωματικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και φυσικά μέλος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Ο ίδιος, έκανε μια αναδρομή σε περιστατικά που συνάντησε στην καριέρα του και αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να προχωρήσει στη συγγραφή αυτού του ιδιαίτερα πρακτικού εγχειριδίου.

DSC 5929 768x512

Από το κοινό υποβλήθηκαν διάφορες ερωτήσεις, τις οποίες απάντησε με ευχαρίστηση.
          Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της ΠΕΔ Θεσσαλίας, την οποία ευχαριστούμε για την ευγενική παραχώρηση.  
‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ