Ιδρυση Τ/Δ Ι.Ρ.Α. ΣΜΟΛΙΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Απρ 26, 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

 

 

Παρών στίς  εργασίες της ίδρυσης της Τ.Δ I.P.A.. Σμόλιαν Βουλγαρίας η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Ξάνθης και η Ένωση Αποστράτων Ξάνθης.

Το Σμόλιαν είναι η 13η  Τοπική Διοίκηση της ΙΡΑ Βουλγαρίας. Το Σαββατοκύριακο 20/21-4-2019 αντιπροσωπεία των δύο σωματείων της Ξάνθης (Ένωση Αποστράτων – ΙΡΑ) βρέθηκαν στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας προσκεκλημένοι από την Διοικούσα επιτροπή της γειτονικής μας πόλης, για να παρακολουθήσουμε τις εργασίες ίδρυσης της Τοπικής Διοίκησης. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο πρόεδρος των Ένωσης Αποστράτων και υπεύθυνος τύπου της Τ.Δ. Ξάνθης κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ο Aναπλ. Ταμίας της Τ.Δ. Ξάνθης κ. Σταύρος Κοτζαμπασίδης και ο συνάδελφος κ. Δημήτρης Καμαρούδης ως διερμηνέας.
 Από την Εθνικό τμήμα Βουλγαρίας το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος και η Γενική γραμματέας που παρουσίασε το έργο της ΙΡΑ και του Εθνικού Τμήματος Βουλγαρίας. Οι εργασίες ξεκίνησαν περί ώρα 15.00΄ του Σαββάτου και αφού συμπληρώθηκε ο αριθμός πενήντα (50) σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου για να δημιουργηθεί ένα σωματείο ή σύλλογος χρειάζονται είκοσι μέλη.

Η τελετή ξεκίνησε με τον Εθνικό ύμνο της Βουλγαρίας, ακολούθησε ο ύμνος της ΙΡΑ ενώ υπήρχε και ύμνος για την Αστυνομία. Μετά το τέλος της τελετής πραγματοποιήθηκε οι ανταλλαγή  αναμνηστικών. Ο πρόεδρος του Εθνικού τμήματος της Βουλγαρίας παρέδωσε το έμβλημα της Τοπικής διοίκησης στα τρία μέλη που αποτελούν την διοίκηση, ενώ χαιρετισμό και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους αυτή να ιδρύσουν Τοπική Διοίκηση ΙΡΑ έδωσε ο πρόεδρος κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης δίνοντας αναμνηστικό πίνακα που φιλοτέχνησε ο αντιπρόεδρος της ΙΡΑ Ξάνθης κ. Δημήτρης Δετσαρίδης σε ανάμνηση της παρουσίας μας.

Ο πρόεδρος της ΙΡΑ Σμόλιαν μας έδωσε εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ. Άξιον αναφοράς ότι ο πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος μας προσκάλεσε του χρόνου στο πανελλήνιο συνέδριο που θα γίνει στο Σαντάνσκι.
Ακολούθησε δεξίωση προς τιμή όλων των παρευρισκομένων, ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι το οίκημα που έγινε η τελετή είναι η Λέσχη της Αστυνομίας του Σμόλιαν που έχει και ξενώνες και εγκαινιάστηκε επί ημερών του τότε Αστυν. Διευθυντή και τώρα Δημοτικού σύμβουλου Σμόλιαν κ. Κιρίλ Καραχρίστεφ.

FB IMG 1556083249378FB IMG 1556083254756

FB IMG 1556083258912

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1