ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ (ΚΑΡΚΙΝΟ)

Φεβ 14, 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ  ΕΝΩΣΗ  ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κύριοι Πρόεδροι των Τοπικών διοικήσεων χώρας, καλημέρα!!!
Σας προωθούμε το έγγραφο του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Ν. Αρκαδίας
για τα παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις, με αποδέκτη την τοπική
Διοίκηση Αρκαδίας με σκοπό την παροχή βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν
από νεοπλασματικές παθήσεις (καρκίνο) και νοσηλεύονται στα παιδογκολογικά τμήματα του Νοσοκομείου παίδων η Αγία Σοφία με στόχο τη συλλογή αίματος, αιμοπεταλίων και τη διάδοση της δωρεάς μυελού των οστών.
Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και επειδή πολλοί από εμάς είναι αιμοδότες
και δότες μπορούμε να δώσουν αίμα ή δείγμα στοματικού επιχρίμαστος σε
οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας για λογαριασμού του συλλόγου «άξιονέστι» του νοσοκομείου παίδων η Αγία Σοφία ώστε κάθε παιδί να έχειπρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα και στα ε. α. μέλη μας που δεν έχουν ανάγκη την αιμοδοτική άδεια.
Σας ευχαριστώ και εύχομαι καλή χρονιά και χρόνια πολλά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΣΙΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
(τηλ. 6972361200)

επιστολή συλλόγου εθελοντων Αιμοδοτών Αρκαδίας"ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ"


Προς
Διεθνή   Ένωση    Αστυνομικών
               Τοπική  Διοίκηση  Αρκαδίας

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αρκαδίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα), ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 στην Τρίπολη, με σκοπό την παροχή βοήθειας στα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές παθήσεις (καρκίνο) και νοσηλεύονται στα  παιδογκολογικά τμήματα του νοσοκομείου «ΠΑΙΔΩΝ- Η  ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ».
Στόχος μας είναι η συλλογή αίματος, αιμοπεταλίων και η διάδοση της ιδέας της δωρεάς μυελού των οστών, στοιχεία απαραίτητα για την θεραπεία των παιδιών. Το νοσοκομείο «ΠΑΙΔΩΝ», μοναδικό στη χώρα μας στις παθήσεις αυτές, φιλοξενεί για νοσηλεία παιδιά από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ηλικίας από ολίγων ημερών έως και 17 ετών.
Καθημερινά για τις ανάγκες των παιδιών απαιτούνται τουλάχιστον 230 φιάλες αίμα, τελευταία δε σημαντικές ήταν οι ελλείψεις στα πολυμεταγγιζόμενα  από μεσογειακή αναιμία παιδιά που νοσηλεύονται και μεταγγίζονται στο εν λόγω νοσοκομείο.
Το αίμα είναι ανθρώπινo αγαθό. Κανένα φάρμακο δεν το υποκαθιστά και κανένα εργοστάσιο δεν το κατασκευάζει. Η μόνη μηχανή που το κατασκευάζει είναι ο  μυελός των οστών του ανθρώπου. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι αποτελούν την μοναδική πηγή συλλογής αίματος και μυελού των οστών για τα άρρωστα παιδιά.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι ίσως η κορυφαία μορφή εθελοντισμού, αφού κυριολεκτικά ο αιμοδότης δίνει κομμάτι του εαυτού του στο συνάνθρωπο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια δράσης καταφέραμε να κινητοποιήσουμε και κυρίως να εμπνεύσουμε ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας σε μια πρωτοφανή για τα τοπικά  δεδομένα ανταπόκριση, σε  Τρίπολη και Άστρος, συγκεντρώνοντας πάνω από 1.750 φιάλες αίμα. Αξίζει να σημειωθεί πως 1 φιάλη αίμα εξυπηρετεί τις ανάγκες 3 παιδιών.
Το έτος 2018 μαζί με την αιμοληψία άρχισε να υλοποιείται και ο δεύτερος στόχος μας, η λήψη μυελού των οστών. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης σχετική ομιλία, με ομιλητές  εκπροσώπους  του Νοσοκομείου«ΠΑΙΔΩΝ» και του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Κάθε χρόνο πάνω από 250.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 100.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν  παγκοσμίως από καρκίνο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή σύγχρονη ιατρική φροντίδα.
Στην Ελλάδα παραπάνω από 300 παιδιά το χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμίες. Το 70% από αυτά θεραπεύεται λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Οι ετήσιες ανάγκες της χώρας αγγίζουν τις 650.000 φιάλες. Παρά την πληθυσμιακή της επάρκεια, η Ελλάδα δυστυχώς αγοράζει ετησίως 28.000-30.000 φιάλες από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό καταβάλλοντας το ποσό των 6.000.000 ευρώ. Αντίθετα στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας  είναι πολύ υψηλά. Μέγιστο  επίτευγμα της ιατρικής  αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.
Ως  παγκόσμια  ημέρα  κατά του παιδικού καρκίνου  έχει καθιερωθεί η 15ηΦεβρουαρίου και εορτάζεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά,  για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες.
Επειδή κανένα παιδί και κανένας γονιός δεν πρέπει στις μέρες μας να νιώθει μόνος και αβοήθητος μπροστά στην επάρατη νόσο και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου, καλούμε τους συνανθρώπους μας να δώσουν αίμα ή δείγμα  στοματικού επιχρίσματος (σάλιου), σε οποιοδήποτε νοσοκομείο της χώρας για λογαριασμό  του συλλόγου «ΑΞΙΟΝ  ΕΣΤΙ»  του νοσοκομείου «ΠΑΙΔΩΝ –Η ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ», ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και τελικά δικαίωμα στη ζωή.  
 Ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκρισή σας και συνεργασία. Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφόρηση.
(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. Επικ. 6982541468,
https://www.facebook.com/Άξιον-Εστί-ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ-ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ)
Τρίπολη 12-2-2019
Για τον «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»
ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ Γεώργιος

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ