"Πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας"

Δεκ 19, 2018

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα:
«Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο»


Με θετικό πρόσημο και ευμενή σχόλια εκ μέρους του κοινού,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:45΄ στην αίθουσα της βιβλιοθήκης Γυμνασίου Βέλου, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ», απευθυνόμενη  στους μαθητές του Λυκείου Βέλου, με ομιλητές έμπειρους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που διοργάνωσε η Τοπική Διοίκηση Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), σε συνεργασία με το Λύκειο Βέλου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας.
Την ημερίδα παρακολούθησαν (210) μαθητές του Λυκείου Βέλου καθώς και   εκπαιδευτικοί της σχολικής αυτής μονάδας.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.), κ. Απόστολος ΣΠΥΡΑΚΟΣ και  η Διευθύντρια του  Λυκείου Βέλου  κα. ΠΟΛΙΤΟΥ Μάρθα.

20181212 1107471
Οι ομιλητές της Ημερίδας Αστυνόμος Β΄ Ειδικών Καθηκόντων Ψυχολόγος κ. ΝΑΚΟΣ Γεώργιος  και  ο  Αστ/κας κ. ΜΥΘΥΜΗΣ Κων/νος έμπειρα στελέχη  της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό στο τέλος της συζήτησης, επικεντρώθηκαν στην ενημέρωση για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Παρουσιάστηκαν δε οι βασικές «παγίδες» του διαδικτύου, τονίζοντας «ΝΑΙ» στο Διαδίκτυο αλλά με προσοχή στην χρήση του και στο τέλος της παρουσίασης δόθηκε χρόνος στους παρευρισκομένους για υποβολή ερωτήσεων. Ενδεικτικά, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική αποπλάνηση ανηλίκων γνωστή και ως grooming, αναφερόμενοι  στα «αρπαχτικά του Internet» ως είναι γνωστοί οι ενήλικες που προσπαθούν να αποπλανήσουν ανήλικους.  Αναφορά έγινε και στον διαδικτυακό εκφοβισμό γνωστό και ως cyber bullying. Αναφερόμενοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν γνωστό στους  χρήστες του Face book, πως ότι προσωπικό τους ανεβάζουν, δεν είναι πλέον δικό τους και πόσο επικίνδυνο είναι το check-in.
Βασική συμβουλή τους προς τους εφήβους για την πρόληψη του ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι να συζητούν με τους γονείς τους, ότι τους απασχολεί σχετικά με την διαδικτυακή τους ζωή.
Ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδιαίτερα τα στελέχη της που παρουσίασαν την ενημερωτική ημερίδα μας, την Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Λυκείου Βέλου, την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας  και όλους όσους συνέβαλαν και βοήθησαν στην άρτια και επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας μας.

Η διοργάνωση της ημερίδας αυτής εκ μέρους της Τοπικής Διοίκησης Κορινθίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών αποτελεί τη συνέχεια  στοχευμένων δράσεων που προτίθεται να υλοποιήσει, στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου, της προαγωγής του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού, που αποτελεί αναπόσπαστο «κομμάτι» της Ελληνικής Κοινωνίας, αλλά την προβολή του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.-

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
ΓΙΑ   ΤΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΣΠΥΡΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                                  ΦΡΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

newgif 2020 08

prosfores 1