καμπάνια «Ένα στα πέντε»

Νοε 14, 2018

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα, 14 Νοεμβρίου 2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

 

ΘΕΜΑ:  « Ένα στα πέντε »

             Στη διοργάνωση μιας σπουδαίας και πολύ ουσιαστικής εκδήλωσης συμμετείχε η τοπική διοίκηση Καρδίτσας την 1η Νοεμβρίου. Πρόκειται για την καμπάνια «Ένα στα Πέντε – One in five» που παρουσιάστηκε τη συγκεκριμένη ημέρα στην Καρδίτσα. 

45066118 10156705107438749 3431136440904318976 n            
              Η καμπάνια «Ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα είναι μια εκστρατεία με σκοπό την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και έχει δύο βασικούς στόχους: α) να επιτύχει την υπογραφή, επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση, η οποία προβλέπει την ποινικοποίηση όλων των μορφών σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήωη κατάλληλων μέτρων για την εκπαίδευση ατόμων που εργάζονται με παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά για το θέμα παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους καθώς και τις μεθόδους προστασίας και β) να εξοπλίσει τα παιδιά, τις οικογένειες, τους φροντιστές και τις κοινωνίες γενικότερα με τη γνώση και τα εργαλεία για την πρόληψη και καταγγελία της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση και την έκταση της.

rapth9

Συντονίστρια της εκστρατείας είναι η Βουλεύτρια Θεσσαλονίκης κ. Έλενα Ράπτη, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κυριολεκτικά οργώσει την Ελλάδα μαζί με τους συνεργάτες της, στα πλαίσια της εκστρατείας. Για το λόγο αυτό της αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

20181102 11 768x432
               Η τοπική μας διοίκηση ήταν ο μόνος σύλλογος που συμμετείχε στη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης ανάμεσα σε άλλους επίσημους φορείς όπως, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Π.Ε. Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Καρδίτσας και το Κέντρο Γυναικών. Την προηγούμενη ημέρα δόθηκε συνέντευξη τύπου από όλους τους εμπλεκόμενους, με τη συμμετοχή και της κ. Ράπτη.

IMG 20181101 125111 Αντιγραφή

Σ’ αυτή ο πρόεδρος της τοπικής μας αναφέρθηκε στο κοινωνικό έργο της IPA γενικότερα, καθώς και στο γεγονός ότι η τ.δ. Καρδίτσας είχε αποστείλει σχετική πρόσκληση στην κ. Ράπτη δύο χρόνια νωρίτερα, για παρουσίαση της εκστρατείας στην Καρδίτσα. Επίσης, τόνισε ότι η τοπική μας θα στέκεται πάντα αρωγός σε ανάλογες εκδηλώσεις, καθώς η πρόληψη με την έγκυρη ενημέρωση αποτελούν τα δυνατότερα όπλα απέναντι σε ανάλογα εγκλήματα. Στο περιθώριο της συνέντευξης δόθηκε στην κ. Ράπτη το λάβαρο της IPA Καρδίτσας.
               
 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ