Εβδομάδα Κινητικότητας

Σεπ 20, 2018

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Καρδίτσα, 18 Σεπτεμβρίου 2018

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

ΘΕΜΑ:  « Εβδομάδα Κινητικότητας »

ebdomada kinitikotitas3

             Την ομάδα καλαθοσφαίρισης της τοπική μας διοίκησης επέλεξε ως αντίπαλο  η αντίστοιχη ομάδα του Δήμου Καρδίτσας για το φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο αθλητικό πάρκο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πρώτη μέρα της εβδομάδας κινητικότητας.

41878348 274937889805128 2460679835819704320 n  
               Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.  

evdoamada kinitikotitas karditsa 1     
                Στην Καρδίτσα, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να σταλεί μήνυμα ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο και περισσότερο το ποδήλατο και το βάδισμα στις μετακινήσεις μας, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ασφαλή μετακίνηση. Τη φετινή χρονιά λαμβάνονται περισσότερες πρωτοβουλίες από κάθε άλλη φορά όχι μόνο από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου αλλά καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, θέλοντας η Καρδίτσα να δικαιολογήσει τον τίτλο της πόλης του ποδηλάτου και να τον κάνει ακόμα πιο εμφατικό. Οι δράσεις που θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες στοχεύουν ακριβώς σε αυτό, ενώ κάποιες από αυτές θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Ανάμεσα στις πολλές δράσεις ξεχωρίζει η συμμετοχή του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, το οποίο σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόκειται να συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή και την κίνηση με ασφάλεια στους δρόμους.
                  Με τον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης και τη συμμετοχή των μελών μας σε όλες τις δράσεις της εβδομάδας, η τοπική μας διοίκηση ανέδειξε για ακόμη μια φορά τον κοινωνικό και εθελοντικό χαρακτήρα της Ένωσης και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στα δρώμενα της πόλης μας.

 ‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ