Ενημερωτικές ημερίδες – εσπερίδες για την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο

Νοε 20, 2017

Άγιος Νικόλαος 17 Νοεμβρίου  2017

INTERNATIONAL    POLICE    ASSOCIATION   
ΔΙΕΘΝΗΣ    ΕΝΩΣΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ                                  
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ                                                 
HELLENIC NATIONAL SECTION    
ΤΟΠΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ     
 LOCAL ADMINISTRATION OF LASITHI CRETE
ΜΗ   ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ   ΟΡΓΑΝΩΣΗ

                      

Θέμα : ΄΄Ενημερωτικές ημερίδες – εσπερίδες για την ασφάλεια στο κυβερνοχώρο ΄΄.

       Σας γνωρίζουμε ότι η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ημερίδες και εσπερίδες την 13η και 14η Νοεμβρίου 2017 στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα, στην Σητεία και στο Οροπέδιο Λασιθίου με θεματικό αντικείμενο ΄΄Εγκλήματα στο Κυβερνοχώρο – Προφυλάξτε τα παιδιά σας΄΄.Με σκοπό την ενημέρωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων της περιοχής μας επί συγκεκριμένων παραβατικών συμπεριφορών – φαινομένων και την προστασία αυτών.
  Οι εκδηλώσεις απευθύνθηκαν σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και πολίτες αναφορικά με θέματα όπως το cyber bulling, τους κινδύνους που ελλοχεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.
  Κεντρικός ομιλητής των ημερίδων – εσπερίδων ήταν ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιος.
  Πλήθος κόσμου προσήλθε στους χώρους όπου πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις, ενώ ο κ. Παπαπροδρόμου επεσήμανε τον ρόλο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που δεν είναι μόνο η καταστολή αλλά και η πρόληψη, ενημερώνοντας παιδιά και ενήλικες για το πως να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.
   Το Διοικητικό Συμβούλιο της  Διεθνούς Ένωση Αστυνομικών – Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο για την προσπάθεια που κατέβαλε να ενημερωθούν μαθητές και πολίτες του Νομού Λασιθίου. Δίνοντας τους με αυτόν τον τρόπο την δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να είναι σε θέση να αποφύγουν ενδεχόμενες απειλές στον διαδίκτυο.

      Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Α. Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου
       Ο Πρόεδρος                                        Η Γενική Γραμματέας
Φραγκάκης Κωνσταντίνος                       Ζερβάκη Μαρία Σπυριδούλα

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ