Στην αλυσίδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών-Τ.Δ.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Οκτ 06, 2017

INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα, 5 Οκτωβρίου 2017

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


ΘΕΜΑ:  « Στην αλυσίδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών»

        Μέλη του διοικητικού μας συμβουλίου, όπως και άλλοι αστυνομικοί - μέλη μας έγιναν πρόσφατα εθελοντές δότες μυελού των οστών για να προσφέρουν ελπίδα σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από ανίατες – κακοήθεις ασθένειες.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 επισκέφθηκαμε το περίπτερο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας – των οποίων η προσπάθεια είναι αξιέπαινη – που είχε στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
       Η διαδικασία ήταν εντελώς ανώδυνη και απλή, αφού συμπληρώνοντας μία αίτηση και δίνοντας δείγμα σάλιου, γίνεσαι εθελοντής δότης μυελού των οστών και έτσι υποψήφιος σωτήρας ενός ασθενή εάν διαπιστωθεί συμβατότητα.

Ως μέλη της ΙΡΑ και εθελοντές αστυνομικοί αισθανθήκαμε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αλλά και περήφανοι για την απόφασή μας αυτή διότι, εντελώς ανώδυνα, ενδεχομένως να φανούμε χρήσιμοι σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας, δίνοντάς του έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.
       Με την συμμετοχή της στη δράση αυτή η ΙΡΑ Καρδίτσας, εκτός από την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών σε σχέση με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών, αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο  Έλληνας Αστυνομικός είναι έτοιμος να προσφέρει στον συνάνθρωπο του με κάθε τρόπο βοηθώντας ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη.


‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’
Για το Δ.Σ.
                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας

ΑΡΘΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ