Κοινές Περιπολίες Ελλήνων & Βουλγάρων Αστυνομικών

Ιουλ 29, 2016

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διμερούς συνεργασίας μεταξύ των Αστυνομιών των δύο γειτονικών χωρών Ελλάδας και Βουλγαρίας, ξεκίνησε η εφαρμογή του θεσμού των «κοινών περιπολιών» στο χειμερινό θέρετρο BANSKO Βουλγαρίας, από 16-1-2011 μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2011, με αποκλειστικό σκοπό την πρόληψη της εκληματικότητας και την καλύτερη επικοινωνία με τους χιλιάδες Έλληνες τουρίστες που επισκέπτονται τον τουριστικό αυτό προορισμό κατά τη χειμερινή περίοδο.

Κατά την εφαρμογή του θεσμού των κοινών περιπολιών από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν σε κάθε περίοδο δύο (2) αστυνομικοί από διάφορες Αστυνομικές Δ/νσεις της Χώρας μας. Την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας εκπροσώπησε κατά την 1η χρονική περίοδο ο Αρχ/κας ΚΡΙΤΣΙΛΑΣ Αθανάσιος, μέλος της Τ.Δ. Δράμας (I.P.A.), o οποίος στα πλαίσια της συναδελφικής αλληλεγγύης και φιλίας, έτυχε άριστης φιλοξενείας από τους Βούλγαρους Αστυνομικούς, κάνοντας πράξη την ιδέα της Διεθούς Ένωσης Αστυνομικών «Servo Per Amikeco», δηλαδή το «Υπηρετώ Δια της Φιλίας».

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του συναντήθηκε με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μπάνσκο  κ. Valeri Valchev, τον Διοικητή της Συνοριακής Αστυνομίας του Gotse Deltsev κ. Ilia Sorajiev, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Τ.Δ. Δράμας, ενώ αντάλλαξαν δώρα και αναμνηστικά,  προσκαλώντας τους να επισκεφθούν την όμορφη πόλη της Δράμας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩΝ