Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2021
Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2021 21:38

παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

logo

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση

                                                                              Αθήνα  1 Απριλίου 2021

ΘΕΜΑ: "Παραμύθια και εικαστικές δημιουργίας των παιδιών της ipa "

        Προς: Τ.Δ.ΧΩΡΑΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μια εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την Ι.Β.Β.Υ., τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, ημέρα των γενεθλίων του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805) και σκοπός της είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να κατευθύνει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο.
 Ο ετήσιος αυτός εορτασμός βοηθάει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και κεντρίζει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για τα βιβλία.
 Με αφορμή τον παραπάνω εορτασμό το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  καλεί τα παιδιά των μελών μας από 9-15 ετών να ξεδιπλώσουν τη φαντασία και το ταλέντο τους και να γράψουν τη δική τους ιστορία με θέμα τη φιλία. (800 -1000 λέξεων )η οποία θα μπορούσε να συνοδεύεται και από την εικονογράφηση από το ίδιο το παιδί ή κάποιο φιλαράκι του ) Με σύνθημα " Φτιάξε Τη Δική Σου Ιστορία για τη φιλία και γίνε εσύ και οι φίλοι σου, οι ήρωες της ιστορίας σου."

Σε κάθε τεύχος του περιοδικού μας θα υπάρχει μια μόνιμη σελίδα με τις ιστορίες των παιδιών μας .
Οι Ιστορίες μπορούν να στέλνονται στο email :(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)  της Γ' Αντιπροέδρου Μακρυδάκη Ειρήνης, με τηλ. επικοινωνίας: 6938009833 ή ταχυδρομικά στα γραφεία του Εθνικού τμήματος στη Διεύθυνση: Ικτίνου 2 Τ.Κ. 105 52 Αθήνα.
Στο τέλος του έτους θα συγκεντρώσουμε όλες τις ιστορίες από όλη την Ελλάδα και θα εκδώσουμε ένα παιδικό βιβλίο .
Τα αντίτυπα θα μοιραστούν δωρεάν στις Τοπικές μας, οι οποίες με τη σειρά τους θα βρουν ένα ίδρυμα με παιδιά στην περιοχή τους να δωρίσουν αυτά τα βιβλία.


SERVO PER AMIKECO
« Υπηρετώ δια της φιλίας «
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος        ο Γενικός Γραμματέας

ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος    ΠΑΠΑΣ Βασίλειος

Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021

 

 

    Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 η ξεναγός, Σ/χος Τραπεζιτικός, Συγγραφέας και Επίτιμο μέλος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικώνκ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη χάρισε μια γοητευτική διαδικτυακή περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε όλους όσους την παρακολούθησαν. Το θέμα της ομιλίας ήταν «Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου- Ιστορία θέση και εκθέματα».                                                                                                                                                                                            Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Λέσχη Ανάγνωσης Πολιτισμού και Ιστορίας 
της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και είναι η 8η  της περιόδου  Δεκεμβρίου  2020 - Μαρτίου  2021.

Η ομιλήτρια ξεκίνησε την ξενάγησή της από την ιστορία της θέσης και του κτιρίου που στεγάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ξεδιπλώθηκε η ιστορική του συνέχεια από τα χρόνια της Ενετοκρατίας που η περιοχή ήταν ο προμαχώνας Σαμπιονάρα, ένας  από τους  επτά προμαχώνες του Ενετικού Οχυρωματικού περιβόλου της Candia, ως τη σύγχρονη μορφή του Μουσείου και της πλατείας Ελευθερίας στην οποία βρίσκεται. 

Η περιήγηση, με τη βοήθεια πολύ σωστά επιλεγμένων φωτογραφιών, συνεχίστηκε στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου,  στις αίθουσες με τα εκθέματα και τις τοιχογραφίες. Ο προϊστορικός πολιτισμός  της  Μινωικής Κρήτης με την βοήθεια της τεχνολογίας προβλήθηκε στις οθόνες των συμμετεχόντων που είχαν την ευκαιρία, έστω και εικονικά να γνωρίσουν τον τεράστιο πλούτο του.  

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου, μέλη Τοπικών Διοικήσεων  από ολόκληρη την Ελλάδα, πολίτες  φίλοι της Τοπικής μας Διοίκησης,  φοιτητές της Σχολής ξεναγών και πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε μετά το τέλος της ομιλίας, με πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις. Η συζήτηση επεκτάθηκε σε θέματα όπως ο δίσκος της Φαιστού και η ανάγνωση της Γραμμικής Β' γραφής, οι ανθρωποθυσίες στην Ανεμοσπηλιά στις Αρχάνες, τα εκθέματα από άλλες ιστορικές περιόδους (Κλασική, Ρωμαϊκή) που, επίσης, φυλάσσονται στο Μουσείο και οι  αρχαιολογικοί τόποι της Κρήτης, η Φαιστός, η Ζάκρος, η Γόρτυνα.

Κλείνοντας τη βραδιά ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της ΙΡΑ κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης τόνισε ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία του κόσμου στο οποίο προβάλλεται ο Μινωικός Πολιτισμός, σχεδόν στην ολότητά του. Το γεγονός ότι χιλιάδες περιηγητές κάθε χρόνο, απ’ όλες τις γωνιές της Γης, το επισκέπτονται, αποδεικνύει ακριβώς αυτό. Άλλωστε, η σπουδαιότητα ενός μουσείου δεν εξαρτάται μόνο από το έκτασή του, αλλά, κυρίως, από τα εκθέματα που βρίσκονται σ’ αυτό και το Μουσείο Ηρακλείου ανταγωνίζεται επάξια πολλά μεγάλα και παγκόσμιας ακτινοβολίας μουσεία.