Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2019
Σάββατο, 09 Νοέμβριος 2019 21:16

Εκδρομή της Τ.Δ.Τρικάλων

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε εκδρομή στις 3/11/2019, με αρχικό προορισμό την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στο Δίστομο Βοιωτίας. Ξεναγηθήκαμε από τους μοναχούς της Μονής, στους χώρους του μοναστηριού το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεσοβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.
Στην συνέχεια βρεθήκαμε στο μαρτυρικό Δίστομο και συγκεκριμένα στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου μας υποδέχτηκε η κ. Αμαλία ΠΑΠΑΪΩΆΝΝΟΥ επιστημονικός συνεργάτης του μουσείου, η οποία ανέλαβε την ξενάγηση μας.
Επόμενος σταθμός ήταν η Αράχοβα όπου υπήρξε ελεύθερος χρόνος και τελευταίος προορισμός ήταν το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών.
Εκεί μας ανέμεναν ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Φωκίδας κ Ιωάννης ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ και ο Αν. Γραμματέας κ. Γεώργιος ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδρομής. Επίσης στην είσοδο του μουσείου μας περίμενε και η κ. Παγώνα ΚΟΛΟΜΒΟΤΣΟΥ Μουσειολόγος, Διπλ. Ξεναγός η οποία κατάφερε με την ξενάγηση της και στο χώρο του μουσείου και στον αρχαιολογικό χώρο να μας εντυπωσιάσει.
Τελειώνοντας έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και η αποστολή της Τοπικής μας αναχώρησε για το ταξίδι της επιστροφής στα Τρίκαλα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους παραπάνω για την πολύτιμη βοήθεια τους, καθώς επίσης και τα μέλη της Τοπικής μας οι οποίοι με τις οικογένειες τους, συμμετείχαν στην εκδρομή μας.

SERVO PER AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
Μη Κυβερνητική Οργάνωση


Αθήνα 6 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ημερίδα 6 Νοεμβρίου 2019 για την  ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στο 4ο & 6οΔημοτικό Σχολείο του Δήμου Αγ. Βαρβάρας.

Πραγματοποιήθηκε στις 6/11/2019 ημερίδα με θέμα «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας», σε συνεργασία με τοΚέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγίας Βαρβάρας , του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των,  4ου και 6ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Βαρβάρας .  
Η ημερίδα απευθυνόταν σε γονείς και παιδιά, είχε στόχο την πρόληψη των κινδύνων του διαδικτύου και είχε διαδραστικό χαρακτήρα.
Την παρουσίαση στα παιδιά και στους γονείς πραγματοποίησε ο κ. Χαράλαμπος Καρράς, αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  
Την ημερίδα προλόγισαν οι Διευθυντές των σχολείων κ. Χρήστος Μπουκουβάλας και η κα. Άννα Μπαλτά, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, ενώ παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι της πόλης κ.κ. Χρήστος Βασιλείου, Γιάννης Πουλάκης και Δημήτρης Σωτηρόπουλος, καθώς και ο Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος της ΙΡΑ κ. Κυριάκος Κάρκαλης.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος επεσήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «δε θα αφήναμε ποτέ το παιδί μας, μόνο του τρεις η ώρα το βράδυ στην Ομόνοια, έτσι δεν πρέπει να το αφήσουμε δίχως καθοδήγηση και έλεγχο στη διαδικτυακή περιπλάνησή του».
Δεσμεύθηκε δε, για την υποστήριξη του Δήμου ώστε να πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις σε κάθε σχολείο της πόλης του.  
Από τον κ. Καρρά τονίσθηκε πόσο σημαντική είναι η προστασία των παιδιών κατά τη χρήση του διαδικτύου. Η ενασχόλησή τους με τα κοινωνικά δίκτυα είναι χρήσιμη, αφού εκτός από ψυχαγωγία προσφέρει και ενημέρωση, όμως πρέπει να γίνεται με το σωστό τρόπο και οι γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους!!!
Το cyber-bulling ήταν ένα ακόμη θέμα που άγγιξε την ευαισθησία όλων, καθώς τα κρούσματα του διαδικτυακού εκφοβισμού όλο και πληθαίνουν.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Ιωάννης Καραπατάκης, δώρισε καπέλα της Ένωσης στους σημαιοφόρους μαθητές των σχολείων και μοίρασε στα παιδιά περιοδικά και ημερολόγια. Τούς ευχήθηκε καλή πρόοδο και τους παρότρυνε όταν μεγαλώσουν να είναι εκείνα στη θέση του και να ενημερώνουν τις επόμενες γενιές, τους τότε μικρούς μαθητές για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Η εκδήλωση τελείωσε με τη συμβουλή:
ΖΗΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΑ!!!
Ευχαριστούμε όλους τους φορείς για τη συνεργασία μας.

Αγ Βαρβαρα2

Αγ Βαρβαρα3

Αγ Βαρβαρα4