Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Οκτώβριος 2019

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Δ/νση: Λεωφ. Α. Παπανδρέου - Κοζάνη
Τ.Κ. 50 132
    Κοζάνη, 10 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης 4ήμερη εκδρομή στις  Δαλματικές Ακτές

    Με  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Τοπική Διοίκηση Κοζάνης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών 4ήμερη εκδρομή στις  Δαλματικές Ακτές (Μαυροβουνίου & Κροατίας) από  15 έως 18 Ιουνίου 2019.

    Χαράματα Σαββάτου, 15 Ιουνίου αναχωρήσαμε από Κοζάνη και αφού διασχίσαμε την βόρειο Αλβανία, φτάσαμε  στο Μαυροβούνιο. Βγήκαμε φωτογραφίες στο φημισμένο νησάκι του Αγίου Στεφάνου σύμβολο του Μαυροβουνίου και συνεχίσαμε για Μπούτβα, όπου περιηγηθήκαμε και ακολούθως φτάσαμε στο Τιβατ, όπου διαμείναμε.

6

    Την 2η ημέρα, Κυριακή, ξεκινήσαμε  την περιήγησή μας με πρώτο σταθμό την παλιά πόλη του Κότορ, ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη, αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του14ου αιώνα. Βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Συνεχίσαμε για Μπούτβα, την παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου, όπου κάνοντας περίπατο μέσα στην παλιά πόλη με την μοναδική αρχιτεκτονική,  περπατήσαμε τα δύο χιλιάδες χρονών στενά δρομάκια της με τα πολλά μικρά καταστήματα και τις μικρές εκκλησιές, οι οποίες εξακολουθούν να είναι αναλλοίωτες στο χρόνο.

34

    Την 3η ημέρα, Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος), αναχωρήσαμε για την ημερήσια μας εκδρομή κατά μήκος των Δαλματικών ακτών. Φτάσαμε στο μαγευτικό Ντουμπρόβνικ, την  πόλη που αποτελεί «το κόσμημα της Αδριατικής» και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη του, ενώ βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Η παλιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τα φημισμένα τείχη του 10ου αιώνα, που θεωρούνται τα μεγαλύτερα και ομορφότερα στην Ευρώπη. Περπατήσαμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και επισκεφθήκαμε το φράγκικο μοναστήρι, καθώς επίσης το παλάτι και τον καθεδρικό ναό των Ρέκτρος, ενώ απολαύσαμε και μια ενδιαφέρουσα κρουαζιέρα. 

2 

    Τέλος, την 4η ημέρα, Τρίτη αφού περάσαμε τα σύνορα Μαυροβουνίου - Αλβανίας και διασχίσαμε την βόρειο Αλβανία φτάσαμε  στα Τίρανα, την Αλβανική πρωτεύουσα, όπου περιηγηθήκαμε  και επισκεφτήκαμε τον Ναό της Αναστάσεως.

    Περάσαμε υπέροχες και ευχάριστες στιγμές καθόλη τη  διάρκεια της εκδρομής μας, ενώ διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά το μεγαλείο του servo per amikeco αφού τόσο στο Μαυροβούνιο, όσο και στην Αλβανία, μας υποδέχτηκαν μέλη των κατά τόπους IPA, διαθέσιμοι να μας ξεναγήσουν και να μας εξυπηρετήσουν.   

    Η Τοπική μας Διοίκηση επιφυλάσσεται για νέες πρωτοβουλίες, πάντα στο πνεύμα των των αρχών και των επιδιώξεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.  

Η Πρόεδρος

ΡΩΜΑ Φωτεινή         Η Γ. Γραμματέας

ΘΕΜΕΛΗ Σταυρούλα

1

5

7

INTERNATIONALPOLICEASSOCIATION

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

                                                                                                                                                                                                                                                                                              ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Καρδίτσα, 8 Οκτωβρίου 2019


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: « Ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο »

 

         Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου γιορτάστηκαν και στη χώρα μας οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (European Heritage Days).

         Οι ΕΗΠΚ είναι μια κοινή δράση του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν και οι 50 χώρες που έχουν υπογράψει την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση με το σύνθημα, Ευρώπη: η κοινή μας κληρονομιά. Το πρόγραμμα προσφέρει ευκαιρίες στους πολίτες για να επισκεφθούν κτίρια, μνημεία και τοποθεσίες, πολλές από τις οποίες δεν είναι προσβάσιμες συνήθως στο κοινό. Αποσκοπεί στη διεύρυνση της πρόσβασης και την πρόνοια για την αρχιτεκτονική και περιβαλλοντική κληρονομιά. Αυτά τα γεγονότα είναι επίσης γνωστά ως Ημέρες Ανοιχτών Θυρών ή απλά Ανοιχτές Ημέρες στις αγγλόφωνες χώρες. Η εκδήλωση ξεκίνησε στη Γαλλία το 1984, με τη La Journée Portes Ouvertes.

         Η τοπική μας διοίκηση, στα πλαίσια της πολιτιστικής της δράσης και έχοντας πρόθεση να εισάγει τα μέλη της στη φιλοσοφία αυτής της μεγάλης γιορτής, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης μας. Εκεί, μικροί και μεγάλοι, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πολύ ωραία ξενάγηση από τους υπεύθυνους του Μουσείου και να θαυμάσουμε τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.

         Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους του Μουσείου για την υποδοχή που μας επιφύλαξαν. Η τοπική μας διοίκηση επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να συμβάλει στη βελτίωση της επαφής των μελών της με το πολιτιστικό γίγνεσθαι και την ανάδειξη των μνημείων και δράσεων πολιτισμού της περιοχής μας. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε με ανάλογες δράσεις, απευθυνόμενες σε μέλη και φίλους, και τις οικογένειες τους.

          

Servo per amikeco

‘Υπηρετώ δια της φιλίας’

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Γεώργιος Ζαρχανής                                                            Νικόλαος Γούσιας

728e2f778a3051259df0407e8aec4556 L

European Heritage Days